ORANJESTAD – Riba nominashon di Minister Knops, Konseho di Minister na Den Haag a aprobá nombramentu di un Komisario nobo di Gobièrnu Sentral pa Sint Eustatius i su remplasante: respektivamente señor Marnix van Rij i su remplasante señora Alida Francis.

Entrante 15 di febrüari señor Van Rij i señora Francis ta tuma tareanan di e aktual Komisario di Gobièrnu Sentral señor Marcolino “Mike” Franco i su remplasante Mervyn Stegers over. Marcolino Franco i Mervyn Stegers durante e último dos añanan aki a trese vários partido huntu riba diferente tereno pa traha huntu riba mehorashon struktural na Sint Eustatius. Minister Knops ta gradisí tantu Franco komo Stegers pa nan esfuersonan hasí e último dos añanan tras di lomba.

E Komisario nobo di Gobièrnu Sentral, Marnix van Rij tabata miembro di Senado (Eerste Kamer) for di 9 di yüni 2015 te 4 di yüni 2019. Te ku medio 2019 e tabata partner na Ernst & Young komo konsehero di impuesto i den su último funshon e tabata konsehero stratégiko pa Hulanda Karibense pa e Ministerio di Asuntu Interno i Relashon den Reino.

E Komisario di Gobièrnu Sentral remplasante, señora Alida Francis, ta nasé i lantá na Sint Eustatius. E tin mas ku 30 aña ta traha den region di Karibe i su último funshon tabata na e servisio di komunikashon di RCN. Tambe el a duna un aporte grandi na rekonstrukshon di Sint Eustatius despues di orkan Irma.


NIEUWE REGERINGSCOMMISSARIS EN PLAATSVERVANGER SINT EUSTATIUS

ORANJESTAD – De ministerraad in Den Haag heeft op voordracht van minister Knops, ingestemd met de benoeming van de nieuwe regeringscommissaris en plaatsvervangend regeringscommissaris van Sint Eustatius: de heer Marnix van Rij en zijn plaatsvervanger mevrouw Alida Francis.

De heer Van Rij en mevrouw Francis nemen per 15 februari de taken over van de huidige regeringscommissaris de heer Marcolino Franco en zijn plaatsvervanger de heer Mervyn Stegers. Marcolino Franco en Mervyn Stegers hebben de afgelopen twee jaar de vele partijen samengebracht om op allerlei fronten samen te werken aan de duurzame verbeteringen op Sint Eustatius. Minister Knops dankt de heren Franco en Stegers hartelijk voor hun inzet in de afgelopen twee jaar.

De nieuwe regeringscommissaris Marnix van Rij was lid van de Eerste Kamer van 9 juni 2015 tot 4 juni 2019. Tot medio 2019 was hij partner bij Ernst&Young belastingadviseurs. In zijn laatste functie was hij voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties strategisch adviseur voor Caribisch Nederland.

De nieuwe plaatsvervangend regeringscommissaris mevrouw Alida Francis is geboren en getogen op Sint Eustatius en al dertig jaar werkzaam in het Caribisch gebied. In haar laatste functie was zij in dienst van RCN communicatie en heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de wederopbouw van Sint Eustatius na orkaan Irma.


NEW CENTRAL GOVERNMENT COMMISSIONER AND DEPUTY ST. EUSTATIUS

ORANJESTAD – On the recommendation of Minister Knops, the Council of Ministers in The Hague approved the appointment of the new Central Government Commissioner and Deputy Central Government Commissioner for St. Eustatius: Mr. Marnix van Rij and his deputy Mrs. Alida Francis.

Mr. Van Rij and Mrs. Francis will take over the duties of the current government commissioner Mr. Marcolino “Mike” Franco and his deputy Mr. Mervyn Stegers as of February 15th, 2020. Marcolino Franco and Mervyn Stegers have brought the various parties together over the past two years to work together on sustainable fronts for sustainable improvements for St. Eustatius. Minister Knops warmly thanks Franco and Stegers for their efforts in the past two years.

The new government commissioner Marnix van Rij was a member of the Senate from June 9th, 2015 to June 4th, 2019. Until mid-2019 he was a partner at Ernst & Young tax advisors. In his latest position, he was a strategic advisor for the Ministry of Interior Affairs and Kingdom Relations for Caribisch Nederland.

The new deputy government commissioner Mrs. Alida Francis was born and raised on St. Eustatius and has been working in the Caribbean for thirty years. In her latest position she was employed by RCN communication and she made an important contribution to the reconstruction of St. Eustatius after Hurricane Irma.

Share This
error: Content is protected !!