Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna a hasi uso di su bishita di trabou na Hulanda Oropeo pa konsultá ku e ambasador di Merka Pete Hoekstra tokante e posibel konsekuensianan pa Boneiru di e sanshonnan ku Merka a dekretá kontra Venezuela. E sanshonnan tin impakto riba suministro di petroli pa terminal di Bopec ku e produktor di energia Contour Global mester pa generá elektrisidat den e periodonan ku oferta di energia di bientu i solo no ta sufisiente pa proveé den e pedida. 

Aña pasá Merka a otorgá Boneiru un dispensashon temporal di manera ku tòg Contour Global por a disponé di e kombustibel nesesario durante e último lunanan. Na luna di mart e dispensashon aktual ta vense, loke tabata e motibu pakiko gezaghebber Rijna durante su konsulta ku ambasador Hoekstra a pidi pa prolongashon. Durante e kombersashon e ambasador a pone énfasis riba e bon relashonnan entre su pais i Reino Hulandes i a konta ku ta ku plaser e ta rekordá e bishita di sera konosí ku el a hasi aña pasa na Boneiru. Gezaghebber Rijna a invitá ambasador Hoekstra pa bin selebrá Dia di Boneiru e aña aki na Boneiru.


Sigurá suministro di kombustibel ta e tópiko di kombersashon tambe durante e konsultanan ku gezaghebber Rijna i diputado Elvis Tjin Asjoe tin e siman aki ku diferente ministerio.


GEZAGHEBBER RIJNA IN GESPREK MET VS-AMBASSADEUR HOEKSTRA

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna heeft zijn werkbezoek aan Europees Nederland aangegrepen om met de ambassadeur van de Verenigde Staten Pete Hoekstra te overleggen over de mogelijke gevolgen voor Bonaire van de sancties die Amerika heeft afgekondigd tegen Venezuela. De sancties hebben impact op de aanvoer van olie naar de terminal van Bopec die energieproducent Contour Global nodig heeft voor de opwekking van elektriciteit in perioden waarin het aanbod van wind- en zonne-energie onvoldoende is om in de vraag te voorzien. 

De VS heeft vorig jaar Bonaire een tijdelijke ontheffing verleend waardoor Contour Global de afgelopen maanden toch over de benodigde brandstof kon beschikken. In maart loopt de huidige ontheffing af. Daarom heeft gezaghebber Rijna tijdens zijn overleg met ambassadeur Hoekstra gepleit voor verlenging. De ambassadeur benadrukte in het gesprek de goede relaties tussen zijn land en het Koninkrijk der Nederlanden en vertelde met plezier terug te denken aan het kennismakingsbezoek dat hij vorig jaar aan Bonaire heeft gebracht. Gezaghebber Rijna heeft ambassadeur Hoekstra uitgenodigd om dit jaar Dia di Boneiru mee te vieren. 

Het zekerstellen van de brandstofvoorziening is ook onderwerp van gesprek tijdens overleggen die gezaghebber Rijna en gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe deze week met verschillende ministeries hebben. 

Share This
error: Content is protected !!