KRALENDIJK – E temporada di karnaval a ranka sali, un temporada di fiesta i goso. Pero esei no ta nifiká ku e reglanan di seguridat no ta na vigor mas.

Durante di e temporada festivo aki, polis lo bai atendé estrikto i ku man duru al estilo ‘lik-op-stuk’ ora ta trata di violashonnan manera entre otro, poseshon di droga, violensia i/òf menasa en konekshon ku aktividatnan karnavalesko i kontra ámtenar den funshon, uso di alkohòl eksesivo i ora no duna oido na un òrdu ofisial.

Tambe KPCN ta supliká pa sirbi i/òf konsumí ko’i bebe den kùp di plèstik na lugá di glas òf bòter pa prevení situashonnan peligroso. Paga tinu tambe ora di parker pa no blòkia barikadanan; ta di suma importansia pa esakinan keda liber pa asina servisionan di ayudo por pasa rápido den evento di un kalamidat riba ruta di parada.

Kuerpo Polisial Hulanda Karibense ta deseá un i tur un karnaval felis i seif!


KPCN VOERT LIK-OP-STUK BELEID TIJDENS CARNAVAL PERIODE

KRALENDIJK – De carnaval periode is van start gegaan, een periode van feest en plezier. Het neemt niet weg dat de veiligheidsregels ook dan van kracht zijn.

De politie zal tijdens de feestperiode een lik-op-stuk beleid voeren. Het betekent dat er streng en met harde hand zal worden opgetreden bij onder andere het bezit van drugs, het gebruik van geweld en/of bedreiging in relatie tot carnavalsactiviteiten of tegen ambtenaren in functie, overmatig alcoholgebruik en het niet opvolgen van een ambtelijk bevel.

Ook wil de KPCN vriendelijk maar dringend verzoeken om dranken in plastic bekers te serveren en/of te consumeren in plaats van glazen of flessen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Let ook op bij het parkeren om de verschillende barricades niet te blokkeren; het is van levensbelang dat deze vrij blijven zodat in het geval van een incident op de route van de parade, de hulpdiensten er snel en makkelijk bij kunnen.

Korps Politie Caribisch Nederland wenst iedereen een plezierig en veilig carnaval!

Share This
error: Content is protected !!