Kralendijk – Ombudsman Nashonal ta deklará ku keho di señor R. Booi kontra di Ministerio Públiko (OM), ta fundá. Ombudsman ta di opinion ku OM mester a rekonosé ku a dura muchu largu pa atende e kaso penal kontra di señor Booi. 

E investigashon penal di kual e ta trata ta e investigashon Zambesi. A kuminsá trata Zambesi na 2009 i esaki a terminá na 2015 kaminda señor Booi a keda apsolvé. Segun ombudsman, durante di e periodo aki, OM a hasi fayo i eskohonan robes.Tambe e prosedura di keho ku a sigui despues, no a kana bon. 

Ombudsman a hasi rekomendashon pa OM duna diskulpa. Tambe OM mester pensa riba un gesto adekuá i tene un kombersashon ku señor Booi. Riba un termino kòrtiku, fiskal mayó lo tene un kombersashon ku señor Booi. 


OMBUDSMAN VINDT KLACHT TEGEN OM GEGROND 

Kralendijk – De Nationale Ombudsman heeft de klacht van de heer R. Booi tegen het Openbaar Ministerie (OM) op Bonaire gegrond verklaard. De ombudsman vindt dat het OM had moeten erkennen dat het te lang heeft gedaan over de behandeling van de strafzaak tegen de heer Booi. 

Het strafrechtelijk onderzoek waar het over gaat betreft het onderzoek Zambesi. Het onderzoek Zambesi werd gestart in 2009 en werd in 2015 beëindigd met een vrijspraak. De ombudsman is van mening dat gedurende die periode het OM fouten en verkeerde keuzes heeft gemaakt. Ook de daarop volgende klachtenprocedure verliep niet behoorlijk. 

De ombudsman heeft het OM de aanbeveling gedaan om excuses aan te bieden. Ook is de ombudsman van mening dat het OM dient te kijken naar een passend gebaar en hierover het gesprek aan te gaan. De hoofdofficier van justitie zal op korte termijn met de heer Booi het gesprek aangaan. Share This
error: Content is protected !!