Dia 6 di sèptèmber 2019 señor James Finies a keda detené pa motibu ku e no a sigui instrukshon di polis durante di selebrashon di Dia di Boneiru riba Wilhelminaplein. Señor Finies a risibí un pèrmit di gezaghèber pa manifestá. Den e pèrmit tabatin indiká entre otro unda señor Finies por a manifestá i tambe ku e no mag stroba orden públiko. Polis a pidi señor Finies durante di un kontròl pa bai na e luga indiká. Na e momentu ei a surgi un diskushon tokante interpretashon di e pèrmit. Seguidamente polis a òrdená señor Finies repetidamente pa trasladá su mes i ruime òp su pertenensia. E la nenga di hasi esaki i a keda detené. Pa motibu ku señor Finies anteriormente no a yega di kai den man di hustisia, Ministerio Públiko a seponé e kaso penal kondishonalmente ku un periodo di prueba di un aña. Esaki ta nifiká ku durante di un aña e no por kometé niun echo kastigabel sino lo e wòrdu persigui tòg. Señor Finies a hasi keho di e sepot aki na korte pa motibu ku e tabata di opinion ku sepot kondishonal ta un reproche penal kontra di su persona i ku apsolushon dor di hues lo eksonerá su nòmber. Señor Finies a argumentá ku e tabata den su derechi pa e demonstrá kaminda e tabatá, pero korte ta haña ku e sirkunstansia aki no ta motibu di no sigui òrdu di polis pa despues resistí detenshon. Mirando e sirkunstansianan aki, korte ta haña e desishon di fiskal pa no persigui e kaso pero pa seponé esaki kondishonalmente, unu hustifiká i a rechasá e keho di señor Finies. Esaki ta nifiká ku e sepot kondishonal ta keda para.


HOF WIJST BEKLAG FINIES AF

Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein. De heer Finies had van de gezaghebber een vergunning gekregen om te demonstreren. In de vergunning was onder meer een plaats aangewezen waar de heer Finies zijn manifestatie mocht houden en ook dat hij niet de openbare orde mocht verstoren. Tijdens een controle door de politie werd de heer Finies verzocht om op de aangewezen plek te gaan. Op dat moment ontstond er een woordenwisseling over de interpretatie van de vergunning. Vervolgens heeft de politie de heer Finies herhaaldelijk bevolen om zich te verplaatsen en de spullen op te ruimen. Hij weigerde en is daarna aangehouden. Omdat de heer Finies niet eerder in aanraking was gekomen met justitie heeft het Openbaar Ministerie de strafrechtelijke zaak, voorwaardelijk geseponeerd met een proefperiode van één jaar. Dit betekent dat hij zich in die periode niet schuldig kan maken aan strafbare feiten. Anders wordt hij alsnog strafrechtelijk vervolgd. De heer Finies heeft van dit sepot beklag gedaan bij het Hof omdat hij van mening was dat een voorwaardelijk sepot als een strafrechtelijk verwijt tegen hem moest worden opgevat en dat vrijspraak door de rechter zijn naam zou zuiveren. De heer Finies heeft aangevoerd dat hij in zijn recht stond om op de des betreffende plek te demonstreren, maar het Hof was van mening dat deze omstandigheid geen reden was om niet te voldoen aan de bevelen van de politie en zich vervolgens te verzetten tegen de aanhouding. Gelet op deze omstandigheden acht het Hof de beslissing van de officier van justitie om niet tot vervolging over te gaan en de zaak voorwaardelijk te seponeren, gerechtvaardigd en heeft het beklag van de heer Finies afgewezen en dus blijft het voorwaardelijk sepot in stand.

Share This
error: Content is protected !!