Kralendijk, 17 di mart 2020 – Kolegio Ehekutivo ta mantené kontakto intensivo ku organisashonnan ku ta atendé ku interes di sektor empresarial i otro ‘stakeholder’-nan pa por reakshoná mas alerta posibel riba efektonan negativo di e medidanan preventivo ku a tuma pa evitá ku e vírùs di corona ta yega Boneiru.

Komo kontinuashon riba e konsulta ku Kolegio Ehekutivo tabatin riba djabièrnè ku representantenan di sektor empresarial, pa medio di un karta a invitá tur organisashon pa un di dos tanda di konsulta, awe kuat’or di tramèrdia na Ofisina Prinsipal di Gobernashon. Kolegio Ehekutivo tin gana di tende kiko nan ta kere ku lo mester hasi pa mitigá e konsekuensianan sosial ekonómiko pa nan miembronan i ku esei prevení pèrdida di kupo di trabou.

Na e momentunan aki Kolegio Ehekutivo ta inventarisá kua ta e medionan ku por reservá for di su propio presupuesto pa guia nos isla ku ménos daño posibel durante e periodo kaminda entradanan for di turismo ta kai afó práktikamente por kompleto. Na mes momentu ta konsultando ku e ministerionan konserní tokante un pakete di sosten ku ta konsentrá riba islanan BES.

‘Kolegio Ehekutivo ta deseá pa huntu ku boso pone nos skoudernan bou di e desafio ku e pandemia aki ta trese pa nos. Nos ta boga pa mantené empleo manera ku e ta pa medio di fasilitá kontinuidat di operashon komersial di e empresanan di boso miembronan i ku esei mantené nivel di nos forsa di kompra. Nos ta kombensí ku hasiendo asina nos ta krea e kondishonnan korekto pa nos tur prepará nos mes pa e tempunan mihó ku lo bolbe bini atrobe’, segun e karta ku Kolegio Ehekutivo a manda pa Bonaire Bankers Association, Bonaire Business and Employers Association, Bonaire Hospitality Group, Bonaire Restaurant Association, BONHATA, USIBO, CURO, Kriabon, Makelaarsvereniging Bonaire, Vereniging Administratiekantoren en Belastingadviseurs, Vereniging Bonaire Importeurs en Supermarkten, Bonaire Explorers Association, Bonaire Arts & Crafts Association, Kámara di Komèrsio Boneiru i Tourism Corporation Bonaire.

Anekso: Karta di 16 di mart pa ‘stakeholder’-nan  

BESTUURSCOLLEGE INTENSIVEERT OVERLEG MET HET BEDRIJFSLEVEN

Kralendijk, 17 maart 2020 – Het Bestuurscollege onderhoudt intensief contact met de organisaties die de belangen van het bedrijfsleven behartigen en overige stakeholders om zo alert mogelijk te kunnen reageren op negatieve effecten van de preventieve maatregelen die zijn genomen om het coronavirus weg te houden van Bonaire.

In vervolg op het overleg dat het Bestuurscollege vrijdag met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven heeft gevoerd zijn alle organisaties per brief uitgenodigd voor een tweede overlegronde, vandaag om 16.00 uur op het Bestuurskantoor. Het Bestuurscollege wil graag horen wat zij denken dat nodig is om de sociaal-economische gevolgen voor hun achterban te verzachten en daarmee banenverlies te voorkomen. 

Het Bestuurscollege inventariseert op dit moment welke middelen uit de eigen begroting kunnen worden gereserveerd om het eiland zo schadevrij mogelijk door de periode te leiden waarin de inkomsten uit het toerisme zo goed als volledig wegvallen. Gelijktijdig wordt met de betrokken ministeries overlegd over een steunpakket dat is toegespitst op de BES-eilanden.

,,Het Bestuurscollege wenst samen met u de schouders te zetten onder de uitdaging die deze pandemie ons brengt. Wij streven ernaar om de werkgelegenheid in stand te houden door de continuïteit van de bedrijfsvoering van de ondernemingen van uw achterban te faciliteren en daarmee de koopkracht op Bonaire in stand te houden.  Wij zijn ervan overtuigd dat we daarmee de juiste voorwaarden scheppen om ons allen voor te bereiden op de betere tijden die weer gaan komen”, aldus de brief die gestuurd is aan Bonaire Bankers Association, Bonaire Business and Employers Association, Bonaire Hospitality Group, Bonaire Restaurant Association, BONHATA, USIBO, CURO, Kriabon, Makelaarsvereniging Bonaire, Vereniging Administratiekantoren en Belastingadviseurs, Vereniging Bonaire Importeurs en Supermarkten, Bonaire Explorers Association, Bonaire Arts & Crafts Association, Kamer van Koophandel en Tourism Corporation Bonaire.

Bijlage: Brief dd 16 maart aan stakeholders


Share This
error: Content is protected !!