KRALENDIJK – Mundialmente e medida i konsekuensianan rondó di e vírus “Corona” tin hopi influensia riba funshonamentu di nos komunidat. KPCN no ta un eksepshon riba esaki, nos tambe mester adaptá nos mes na esaki. Pa un instansia manera polis no ta posibel pa baha e kantidat di hende ku ta traha mirando ku nos ta un organisashon ku un funshon kritiko den komunidat.

Pa e motibu aki a skohe pa adaptá e funshonamentu di departamento di “intake” pa asina baha e kantidat di momentu di kontakto. Esaki ta nifiká ku e proseso lo ta adaptá, dor di kua un suidadano mes lo skibi kiko a pasa na momentu di hasi un keho serka polis i e koleganan lo sigui guia e proseso sea telefónikamente òf via di mail.

Kuido di polis ta kompletamente funshonal i operashonal i nos lo sigui traha pa un komunidat sigur. Ku bista riba seguridat a skohe pa èkstra patruya i vigilansia na e tres islanan.

Kuerpo polisial ta hasi e supliká pa kada unu di nos mantené nos mes na e medidanan ku e gobiernu di tantu Bonaire, Saba komo Sint Eustatius a imponé pa seguridat di kada persona.


HET KORPS POLITIE CARIBISCH NEDERLAND PAST ZICH AAN OP HET CORONAVIRUS.

Wereldwijd hebben de maatregelen en gevolgen van het coronavirus veel invloed op het functioneren van de samenleving. Het KPCN is daar geen uitzondering op, ook wij hebben hiermee te kampen. Echter is het voor een organisatie zoals de politie niet mogelijk om af te schalen zoals dat in een niet kritieke organisatie mogelijk is.

Zo is ervoor gekozen om de afdeling intake anders in te delen, en worden de contactmomenten waar mogelijk verminderd. Dit betekend voor de burger dat het process iets anders kan lopen, waardoor een aangever in de eerste instantie zelf op papier dient te zetten wat zich afgespeeld heeft en dit daarna telefonisch /via de e-mail afgerond zal worden.

De politiezorg is verder volledig functioneel en operationeel en blijft zich inzetten voor de veiligheid van onze samenleving. Met zicht op extra veiligheid is er gekozen voor extra surveillances en verscherpt toezicht op de drie eilanden.

Het Korps politie vraagt u zich te houden aan de maatregelen die getroffen zijn vanuit de openbare lichamen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius voor de veiligheid van een ieder.

Share This
error: Content is protected !!