KRALENDIJK – Dia 6 di maart 2020 señora R. Helburg-Makaai i señores M. Pieters i C. Abraham, miembronan di Koneho Insular Boneiru, a hasi denunsia di falsifikashon di dokumentu kontra gezaghèber di Boneiru. Despues di a konsultá ku prokuradó-general di Kòrsou, Sint Maarten, Boneiru, Sint Eustatius i Saba, a manda e denunsia pa Ministerio Públiko di Kòrsou pa evaluashon.

Fiskal ta di opinion despues di a studia e dokumentunan, ku e asuntu aki por wòrdu kalifiká komo slòrdig i lingwístikamente inkorektamente redaktá, pero ku no ta trata di ningun manera di falsifikashon. Pa e motibu aki e denunsia a keda seponé. E denunsiantenan por hasi keho kontra di e desishon aki na Korte Komún.


AANGIFTE TEGEN GEZAGHEBBER EDISON RIJNA GESEPONEERD

KRALENDIJK – Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire. De beoordeling van de aangifte is na overleg met de procureur-generaal van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba overgedragen aan het Openbaar Ministerie Curaçao.

De officier van justitie op Curaçao is na bestudering van de stukken van oordeel, dat de gang van zaken hoogstens gekwalificeerd kan worden als slordig en taalkundig niet volledig juist geredigeerd, maar dat er geen sprake is van enige valsheid. De aangifte is dan ook geseponeerd. De aangevers kunnen over deze beslissing nog klagen bij het Gemeenschappelijk Hof.

Share This
error: Content is protected !!