KRALENDIJK – Durante e wikènt di 20 pa 22 di mart STINAPA a risibí diferente yamada tokante kandela riba playa na altura di playa Pal’i mangel of mihó konosí komo “Donkey Beach”. Un grupo a sende palèt na kandela, esaki tabata un oportunidat fasil pa komete un krímen debí ku preparashon pa kampamentu den siman santu a kuminsá i diferente grupo di personanan a pone palèt na diferente sitio pa krea nan sitio di kampa. Nos ke pone énfasis ku ta kontra di lei pa sende kandela habri riba playa i tambe pa laga restante di kandela riba playa. I tambe ku ta hopi iresponsabel pa laga palèt riba playa nan, debí ku aparte di ta stroba otro nan di hasi uso di e playanan. E ta un risiko pa otro nan dor di e klabunan ets ku ta bin na e palet nan aki.

Nos ke pidi boso kooperashon pa tene nos playa nan limpi i tambe pa sigur bou di ningun sirkunstansia sende kandela habri riba nos playanan.


OPEN VUUR OP DE STRANDEN VAN BONAIRE IS VERBODEN.

KRALENDIJK – Tijdens het weekend van 20 tot 22 maart kreeg STINAPA een paar meldingen over kampvuren op “Pal’i mangel beach”, ook wel bekend als Donkey Beach. Dit was een gelegenheid om de wet te overtreden, aangezien mensen die aan het voorbereiden zijn om in de heilige week te gaan kamperen, op de strand stapels palleten onbeheerd hebben achtergelaten. We willen benadrukken dat het tegen de wet is om open vuur te hebben op alle stranden hier op Bonaire en ook restanten van vuur achter te laten op de stranden. We willen er ook aan toevoegen dat het erg onverantwoord is om palleten onbeheerd achter te laten op het strand. Omdat het niet alleen andere gebruikers hindert om onze stranden te gebruiken, ook is het een veiligheidsrisico vanwege de nagels die op deze pallets vastzitten.

We willen ieders medewerking vragen om onze stranden schoon te houden en dat betekent ook pallet-vrij en om onder geen enkele omstandigheid open vuur te maken op een van de stranden hier op Bonaire.


IT IS PROHIBITED TO HAVE OPEN FIRES ON THE BEACHES OF BONAIRE.

KRALENDIJK – During the weekend 20th to 22nd of March STINAPA received a couple of notifications about camp fires on “Pal’i mangel beach” also known as Donkey Beach. This was an opportunity to break the law as people preparing for the camping in holy week has left stacks of pallets unattended on the beach. We want to emphasize that it is against the law to have open fires on any of the beaches here on Bonaire and to also leave remnants of fire on the beach. We would also like to add that it is very irresponsible to leave pallets unattended on the beach. Because not only does it hinder other users from using our beaches, it also a safety hazard due to the nails that are stuck to these pallets.

We want to request everyone’s cooperation in keeping our beaches free of litter including pallets and to not make open fires on any of the beaches here on Bonaire under any circumstance.

Share This
error: Content is protected !!