Muchanan ku ta vulnerabel ta pasando momentunan èkstra difísil durante e koronakrísis aki i e medidanan tumá rònt di  “distansiamentu sosial”. E riesgo ta eksistí ku nan por eksperensiá mas violensia doméstiko i abusu di mucha. Pesei Kuido pa Hóben i Bienestar di Famia Hulanda Karibense (JGCN) ke hasi un yamada na tur hende pa yuda tira bista riba e grupo di mucha vulnerabel aki.

For di 19 di mart tur skol , akohida pa mucha i klup di deporte ta será. Pa e muchanan ku ta den un situashon insigur na kas, nèt e sitionan aki ta di gran importansia. Ta sitionan ‘seif’ kaminda nan por ta mucha i liber for di e tenshon na kas. Awor ku e sitionan aki a sera, e muchanan vulnerabel aki por sali for di bista. Esaki nos tin ku prevení huntu. 

E periodo aki lo bai bira unu sumamente pisá pa e muchanan aki, ku den un ambiente ‘normal’ di kas ya ta eksperensiá violensia i abuso na kas. E chèns ta grandi ku komo konsekuensia di e medidanan  di e koronakrísis, por surgi strès adishonal den e famia i e riesgo pa violensia doméstiko i abusu di mucha ta oumentá. 

JGCN ta hasi un yamada na tur hende pa yuda tira bista riba e grupo di mucha vulnerabel aki.

Kiko bo por hasi

  • Tira bista riba e muchanan vulnerabel i famianan den bo serkania.
  • Brinda yudansa dor di yama of manda un whatsApp.
  • Mustra interes i puntra personanan den bo bario si nan mester di sosten.

Dunando bo atenshon i yudansa na famianan ku tin’e difisil, bo ta yuda baha e riesgo di violensia doméstiko i abuso di mucha.

Ki ora tin ku tuma kontakto ku JGCN?

Bo ta preokupá pa un mucha den bo bisendario òf bo a ripará ku den bo mes famia er situashon ta birnado menos seif? Bèl òf meil JGCN, nos lo kuminsá e yudansa nesesario pa yuda bo.

Boneiru: T+(599)715 7201, E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com   

Saba: T + (599)790 0479, E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com

Sint Eustatius: T +(599) 318 3104/3105, E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com     

Pa mas informashon


MAATREGELEN CORONACRISIS RAKEN KWETSBARE KINDEREN EXTRA HARD

Kwetsbare kinderen hebben het extra moeilijk als gevolg van de coronacrisis en ‘social distancing’ maatregelen.  Het risico bestaat dat zij met meer huiselijk geweld en kindermishandeling te maken krijgen. Daarom roept Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) iedereen op om zicht te helpen houden op de groep kwetsbare kinderen. 


Sinds 19 maart zijn de scholen, kinderopvang en sportclubs gesloten. Voor kinderen met een onveilige thuissituatie zijn deze plekken juist van groot belang. Het zijn namelijk ‘veilige’ plekken, waar zij kind mogen zijn en even weg zijn van de spanning in huis. Nu deze plekken gesloten zijn, raken deze kwetsbare kinderen sneller uit beeld. Dat moeten we samen voorkomen. 

Het wordt een extra zware tijd voor deze kinderen, die in de ‘normale’ thuissituatie al geweld meemaken. De kans is groot  dat er als gevolg van de corona-maatregelen extra stress ontstaat binnen hun gezin en het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling toeneemt.

Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) roept iedereen op om te helpen zicht te houden op kwetsbare kinderen.

Wat kunt u doen

  • Houd zicht op kwetsbare kinderen en gezinnen in uw omgeving. 
  • Bied hulp aan door de telefoon en/of stuur een berichtje via WhatsApp. 
  • Toon interesse en vraag de mensen in uw buurt of ze steun nodig hebben.

Met uw oplettendheid en hulp aan gezinnen die het zwaar hebben, helpt u het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling verminderen.

Wanneer contact met JGCN

Maakt u zich zorgen over een kind in uw omgeving of  merkt u dat het in uw eigen gezin onveilig wordt? Bel of mail naar Jeugdzorg en Gezinsvoogdij CN, wij zetten graag de juiste hulp in gang!

Bonaire: T+(599)715 7201, E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com   

Saba: T + (599)790 0479, E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com

Sint Eustatius: T +(599)318 3104/3105, E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com   

Voor meer informatieMEASURES AGAINST CORONA CRISIS EXTRA THOUGH ON VULNERABLE CHILDREN

Vulnerable children have a particularly hard time during the corona crisis and the measures regarding ‘social distancing’.  There is a risk that they will have to deal with more domestic violence and child abuse. That is why Jeugdzorg en Gezinsvoogdij CN (JGCN) calls on everyone to help keep an eye on the group of vulnerable children. 


Schools, childcare and sports clubs have been closed since March 19th. For children with an unsafe home situation, these places are very important. These are ‘safe’ places, where children can be carefree for a while and get away from the tension at home. Now that these places are closed temporarily, we are losing sight of these vulnerable children. Together we can prevent this from happening. 

This is a very rough time for vulnerable children, who already experience violence in their ‘normal’ home situation. There is a good chance that the corona related measures will cause additional stress in their families and increase the risk of domestic violence and child abuse.

JGCN calls on everyone to help keep an eye on vulnerable children. 

What you can do

  • Keep an eye on vulnerable children and families in your area. 
  • Offer help by phone and/or send a message via WhatsApp. 
  • Show interest and ask people in your area if they need support.

With your support you may help reduce the risk of domestic violence and child abuse.

When to contact JGCN

Are you worried about a child in your neighborhood or does it become unsafe within your own family? Call or email JGCN, we are committed to provide the right help.

Bonaire: T+(599)715 7201, E info.jgcn@jeugdzorgcn.com

Saba: T + (599)790 0479, E info.jgcn@jeugdzorgcn.com

St. Eustatius: T +(599)318 3104/3105, E info.jgcn@jeugdzorgcn.com

For more information


Share This
error: Content is protected !!