KRALENDIJK – Pa studiantenan ku tin di risibí nan diploma e aña eskolar akí, e èksamennan ta sigui mas tantu posibel. E studiantenan aki ta haña prioridat. Skol ta disidí riba e forma kon e èksamennan lo tuma lugá, teniendo na kuenta e reglanan di RIVM. Akinan por pensa riba por ehèmpel èksamennan oral ku por tuma lugá digital, èksamennan ku por tuma lugá na e kompania di stazje òf na un otro lokalidat.

Den e siman di 20 pa 24 di aprel e kandidatonan pa èksamen lo kuminsá ku (e preparashonnan) pa nan èksamen. Tur kandidato lo risibí informashon riba su adrès di e-mail di skol. E èksamennan práktiko i genériko lo tuma lugá den luna di mei.

Formashon práktiko di ofisio i stazje

E stazjenan (formashon práktiko di ofishi) den e sistema BOL ta sigui, a ménos ku gobièrnu disidí otro (pa e sektor di hóreka) òf si e kompania di estudio mes para e aktividatnan i/òf si nan no por sigui guia e studiante. E studiante tin e derecho pa temporalmente no sigui un stazje di e sekshon di BOL, si tin indikashon ku esaki por resultá den un situashon di riesgo. E studiante mester hasi esaki na tur momentu den komunikashon ku skol. Skol ta keda guia e studiante, ku ta hasiendo su stazje, na distansia.

Skol por disidí tambe pa den sierto sektornan desplasá e stazje di e último periodo di e aña eskolar akí, pa e próksimo aña eskolar. Esaki por sosedé na momentu ku e no ta posibel pa ofresé studiantenan un bon lugá pa kore nan stazje.

Inskripshon, entrevista di atmishon, konseho di estudio obligatorio i registrashon

Tur hende ku ke kuminsá na ougùstùs ku un estudio di mbo, normalmente mester inskribí su mes pa mas tardá promé di aprel pa asina por tin derecho di atmishon na e estudio. A posponé e fecha di inskripshon akí por lo pronto ku un luna, pues te ku promé di mei.

Por inskribí digital via www.mbobonaire.com. Despues di inskripshon lo risibí un formulario di atmishon ku mester yena i mandá bèk digital promé ku e entrevista di atmishon tuma lugá.

Dia 9 di mei MBO Boneiru lo tene un dia di atmishon. Riba e dia ei lo hiba e entrevistanan di atmishon ku dosentenan di e estudio, sea personalmente òf digital.


TOETSEN EN EXAMENS IN HET MBO

KRALENDIJK – Voor studenten, die in dit studiejaar kunnen diplomeren, wordt de examinering zoveel mogelijk doorgezet. Deze studenten krijgen prioriteit. De school bepaalt de wijze waarop de examens plaatsvinden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Daarbij kan gedacht worden aan mondelinge examens online, examineren op de locatie van de stageplek of nog een andere locatie.

In de week van 20 – 24 april zullen de examenkandidaten gaan starten met de (voorbereidingen op) examinering. Iedere kandidaat zal informatie ontvangen op zijn schoolmail. In de maand mei zullen de praktijkexamens en generieke examens afgenomen worden.

Beroepspraktijkvorming en stages

De stages (beroepspraktijkvorming) in de BOL gaan door, tenzij anders volgt uit overheidsrichtlijnen (bv. Horeca) of als het betreffende leerbedrijf de activiteiten zelf staakt en/of de student niet meer kan begeleiden. De student heeft het recht om tijdelijk geen BOL-stage te volgen, indien dit naar zijn of haar opvatting tot een te risicovolle situatie leidt. Echter de student zal dit te allen tijde in overleg met de school moeten doen. De school blijft studenten (op afstand) begeleiden, die hun stage continueren.

De school kan ook besluiten om in bepaalde branches de stages van de laatste periode van dit schooljaar naar het volgende leerjaar te verplaatsen, wanneer het niet mogelijk is om stagiaires in de huidige situatie een goede stageplaats aan te bieden.

Aanmeldingen, intakegesprekken, het bindend studieadvies en inschrijvingen

Iedereen, die na de zomer wil starten met een mbo-opleiding, moet zich normaliter voor uiterlijk 1 april aanmelden om toelatingsrecht te hebben tot die opleiding. Deze aanmelddatum wordt vooralsnog met één maand, dus tot 1 mei, uitgesteld.

De aanmelding kan digitaal gedaan worden via www.mbobonaire.com. Na aanmelding wordt een intakeformulier toegestuurd dat vóór het intakegesprek digitaal moet worden ingevuld en teruggestuurd.

Op 9 mei organiseert MBO Bonaire een intakedag. Op die dag zullen de intakegesprekken live of online gevoerd worden met docenten van de opleiding.

Share This
error: Content is protected !!