KRALENDIJK – Konsumidónan aki na Boneiru tin hopi pregunta tokante e paro di prèis ku ta aplikabel pa e mini-i supermerkadonan.

Dia 20 di mart último, pa medio di un medida di urgensha, gobièrnu a dekretá un paro di prèis riba 71 produkto den supermerkadonan. Apesar ku e medida aki tin 7 siman bieu, ainda e preisnan máksimo di e 71 produkto, menshoná riba e lista, no a wòrdu publiká. E dekreto “paro di preis Boneiru 2020” tampoko no a wòrdu adaptá ainda pa asina tin klaridat ku e paro di preis ta konta pa tur mini-y supermerkadonan òf solamente pa e 16 supermerkadonan menshoná den e promé dekreto.

Tin hopi pregunta tokante e medida aki.  Segun e presidente di UNKOBON, Sr. Eric Booi, preis di mesun produkto ta varia den e supermerkadonan. Konsumidónan ta puntra nan mes kon nan por kontrolá si e supermerkado ta tene su mes na e paro di preis. Tin kontrol di parti di gobièrnu?

Segun presidente di Unkobon si un medida no ta wòrdu kontrolá, esaki tin tiki of ningun balor. Lo ta bon pa OLB publiká e prèisnan máksimo di moda ku e konsumidó més por kontrolá si un supermerkado ta tene su mes na esaki.


CONSUMENT WIL DUIDELIJKHEID OVER PRIJSSTOP BONAIRE

KRALENDIJK – Er leven bij de bevolking veel vragen over de prijsstop die op Bonaire van toepassing is.

Voor een lijst met 71 producten in de supermarkt heeft de overheid van Bonaire op 20 maart via een noodmaatregel een prijsstop aangekondigd. Hoewel de prijsstop al ruim 7 weken geleden is ingegaan, zijn de maximum prijzen die gelden voor de lijst van 71 producten nog steeds niet gepubliceerd. Ook is het Besluit Prijsstop Bonaire 2020 niet aangepast om duidelijk te maken of de prijsstop geldt voor alle supermarkten op Bonaire of alleen voor de 16 supermarkten die in het besluit zijn genoemd.

Unkobon hoort veel vragen over de maatregel. Voorzitter Eric Booi hoort dat men verschillende prijzen ziet in de supermarkten. Mensen vragen zich af hoe ze kunnen zien of prijzen te hoog zijn. Hoe weet de consument of een supermarkt zich houdt aan de prijsstop? Ook vraagt men zich af of er wel gecontroleerd wordt door de overheid.

“Als een prijsmaatregel niet wordt gecontroleerd heeft het weinig waarde.” zegt de voorzitter van Unkobon. Het zou goed zijn als OLB de maximum prijzen publiceert, zodat de mensen zelf kunnen zien of een supermarkt te hoge prijzen rekent.


CONSUMERS WANT CLARITY ABOUT PRICE STOP BONAIRE

KRALENDIJK – The people have many questions about the price cap that applies on Bonaire.

For a list of 71 products in the supermarket, the government of Bonaire announced a price stop on March 20th by means of an emergency measure. Although the price freeze started more than 7 weeks ago, the maximum prices that apply to the list of 71 products have still not been published. Also, the Bonaire Price Stop Decree 2020 has not been amended to make clear whether the price freeze applies to all supermarkets on Bonaire or only to the 16 supermarkets mentioned in the decree.  

Unkobon hears many questions about the measure. Chairman Eric Booi hears that people see different prices in the supermarkets. People wonder how they can see if prices are too high. How do consumers know whether a supermarket is complying with the price stop? People also wonder whether there is any control by the government.

“If a price measure not checked, it has little value.” says the president of Unkobon. It would be good if OLB publishes the maximum prices, so that people can see for themselves whether a supermarket charges too high prices.

Share This
error: Content is protected !!