Kralendijk – Ta un señal positivo ku desde 15 di yüni tin e posibilidat pa habri frontera pa biaha den Reino Hulandes, asina gezaghèber Edison Rijna a deklará Gezaghèber ta enfatisá sí ku desishon final pa habri frontera ta kai despues di konsultá ku e otro paisnan den Reino. Esaki a base di konseho di e Outbreak Managment Team (OMT) di RIVM, e tim di e instituto di salubridat i medio ambiente na Hulanda.

E Outbreak Managment Team (OMT) ta presentá pronto nan rapòrt durante e asina yamá ‘vierlandenoverleg’, e konsulta entre kuater país. Entidat Públiko a pidi e tim akí entre otro pa konsehá nan kon pa limitá riesgo ku e vírùs di corona ta plama na e isla. I si mester tin karentena òf nò. A base di e rekomendashonnan den e rapòrt lo evaluá i stipulá fechanan pa habri esapasio aéreo den Reino Hulandes.

Pa biaha den Reino tin ku tene kuenta ku e instrukshonnan di higiena ku ta bálido den e destinashon ku ta biaha pe. E ora ei tur e partinan di Reino ta seif pa risibí bishitante.

Desde mart a sera espasio aéreo di Boneiru komo prevenshon pa e vírùs di corona plama. Awor ku e situashon ta sufisiente bou di kontròl, por sigui suavisá sierto di e medidanan. Gezaghèber Rijna ta enfatisá ku e instrukshonnan di higiena ta keda na vigor. Esta tene distansha sosial di 1.5 meter, laba man, tosa den parti paden di bo èlebog, evitá di mishi ku bo wowo, nanishi i boka.


LUCHTRUIM VAN BONAIRE VANAF 15 JUNI WEER OPEN

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna vindt het een positief signaal dat het luchtruim van Bonaire vanaf 15 juni weer open kan. Hij benadrukt wel dat er een definitief besluit valt na overleg met het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM, het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Het OMT presenteert binnenkort hun rapport tijdens een vierlandenoverleg. Het openbaar lichaam Bonaire heeft het team gevraagd advies te geven hoe de spreiding van het coronavirus op het eiland te voorkomen. En of quarantaine gewenst is. Aan de hand van de aanbevelingen in het rapport wordt er bepaald wanneer het luchtruim open gaat. Om te reizen in het Koninkrijk moeten de hygiëne-maatregelen ook op de eindbestemming in acht worden genomen. Dan is het veilig voor alle delen binnen het Koninkrijk om gasten te ontvangen.

Vanaf maart is het luchtruim van Bonaire gesloten. Hiertoe werd besloten om te voorkomen dat het coronavirus zich op het eiland zou verspreiden. Nu de situatie genoeg onder controle is, kunnen de voorzorgsmaatregelen verder worden versoepeld. Gezaghebber Rijna benadrukt dat de hygiëne instructies nog steeds geldig zijn. Dat mensen nog steeds anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, de handen moeten wassen, aan de binnenkant van de ellenboog moeten hoesten en vermijden om de mond, neus en ogen aan te raken.

Share This
error: Content is protected !!