KRALENDIJK – S.M. Karel Doorman ta sali 15 di yüni di Region Karibe pa bai Hulanda. E barku di Marina a duna sosten for di dia 24 di aprel na outoridatnan lokal den e lucha kontra COVID-19. E sosten ei awor ta yega na un fin, pa motibu ku e brote di e vírus di Corona ta sufisiente bou di kòntròl riba e islanan.

S.M. Karel Doorman a yega dia 24 di aprel na Sint Maarten, pa sostené e outoridatnan lokal komo parti di e operashon ‘Carib Support’, den kombatimentu di krísis di Corona. Na e momentu ei a tene kuenta ku un brote na gran eskala di e vírùs riba e islanan. Ku e presensia di e barku di Marina e parti Karibense di Reino Hulandes tabata tin na nan disposishon un kapasidat versatil i inmediatamente utilisabel den e krísis di Corona, asina ku e situashon tabata rekerí esei. Al fin e barku di Marina i su unidatnan a duna sosten  riba tereno di transporte, kòntròl di fronteranan marítimo i medidanan di órden públiko.

Awor aki ku e brote di COVID-19 ta bou di kòntròl riba e islanan, e Barku di Marina ya no ta nesesario mas den e region i ta bolbe manera planiá bèk Hulanda. Binimentu bèk planiá di e barku ta dia 26 di yüni. Defensa ta keda si den e region, pa sostené outoridatnan sivil ku unidatnan ku ta presente den Region Karibe. Esaki ta regardá, entre otro, sosten médiko, transporte di alimentu i , kòntròl di fronteranan marítimo.


MARINESCHIP ZR.MS. KAREL DOORMAN TERUG NAAR NEDERLAND NA COVID-HULP CARIBISCH GEBIED

KRALENDIJK – Zr.Ms. Karel Doorman vertrekt 15 juni vanuit het Caribisch gebied naar Nederland. Het marineschip leverde sinds 24 april ondersteuning aan de lokale civiele autoriteiten in de strijd tegen COVID-19. Die ondersteuning komt nu tot een einde, omdat de uitbraak van het coronavirus op de eilanden voldoende onder controle is.

Zr.Ms. Karel Doorman kwam op 24 april aan op Sint Maarten om als onderdeel van de operatie ‘Carib Support’ de lokale autoriteiten te ondersteunen bij het bestrijden van de coronacrisis. Op dat moment werd er rekening gehouden met een grootschalige uitbraak van het virus op de eilanden. Met de nabijheid van het marineschip beschikte het Caribisch deel van het Koninkrijk over een veelzijdige en direct inzetbare capaciteit in de coronacrisis, zodra de situatie daar om vroeg. Uiteindelijk hebben het marineschip en haar eenheden ondersteuning geboden op het gebied van transport, maritieme grensbewaking en openbare ordemaatregelen.

Omdat uit de cijfers blijkt dat de uitbraak van COVID-19 op de eilanden onder controle is, is het marineschip niet langer benodigd in het gebied en keert ze zoals gepland weer terug naar Nederland. De geplande terugkomst van het schip is op 26 juni. Defensie blijft in de regio nog wel de civiele autoriteiten ondersteunen met eenheden die in het Caribisch gebied aanwezig zijn. Dit betreft onder andere medische ondersteuning, voedseltransporten en maritieme grensbewaking.


ROYAL NETHERLANDS NAVY SHIP HNLMS KAREL DOORMAN TO RETURN TO THE NETHERLANDS FOLLOWING COVID RELIEF IN THE CARIBBEAN

KRALENDIJK – HNLMS Karel Doorman is set to depart from the Caribbean for its home port in the Netherlands on 15 June. The navy ship has been in the region from 24 April, providing support to the local civil authorities in the fight against COVID-19. This support has now come to an end as the coronavirus outbreak on the islands is sufficiently under control.

HNLMS Karel Doorman arrived in Sint Maarten on 24 April to support the local authorities in the fight against coronavirus, as part of Operation Carib Support. At the time there were concerns about a large-scale outbreak of the virus on the islands. Having the navy ship in the area provided the Dutch Caribbean with access to versatile and immediately deployable capabilities to assist in the corona crisis, as soon as the situation so required. The actual contribution of the navy ship and its units took the form of support in terms of transport, maritime border control and public order measures.

Now that the spread of COVID-19 on the islands is under control, there is no longer a need for the ship’s presence in the region. HNLMS Karel Doorman is scheduled to arrive back in its home port on 26 June. The Netherlands Ministry of Defence continues to support the civil authorities in the region with the units stationed in the Caribbean. This support includes medical support, transport of food supplies and maritime border control.

Share This
error: Content is protected !!