KRALENDIJK – Despues di un prosedura penal ku a dura algun aña, hues a eksonerá señor Booi i señora i señor El Hage. E investigashon penal kontra di nan a kuminsa 8 di sèptèmber 2009 ku e nòmber Fiji i a haña un kontinuashon den e investigashon Zambesi i a terminá na 2015 ku apsolushon. Na 2017 señor Booi a entregá un keho na Ombudsman Nashonal tokante proseder di Ministerio Públiko.

Dia 9 di mart 2020 Ombudsman Nashonal a hustifiká e keho di señor R.T. Booi kontra Ministerio Públiko (OM) di Kòrsou, Sint Maarten i Boneiru, Sint Eustatius i Saba (BES). Awe, djamars 9 di yüni, señor ter Steege, fiskal mayó di Boneiru den un kombersashon personal ku señor Booi i señor i señora El Hage, a pidi diskulpa na nòmber di OM.

Ombudsman Nashonal a duna OM e rekomendashon pa mira kon por hasi un gesto apropiá. Tokante di esei tin deliberashonnan andando ku Ministerio di Hustisia i Seguridat (J&V) na Den Haag.


EXCUSES VAN HET OPENBAAR MINISTERIE VOOR BOOI EN EL HAGE

KRALENDIJK – De heer Booi, mevrouw en mijnheer El Hage, zijn na een jarenlange strafrechtelijke procedure door de rechter vrijgesproken. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hen startte op 8 september 2009 onder de naam Fiji en kreeg een vervolg in het onderzoek Zambesi en eindigde begin 2015 met een vrijspraak. In 2017 werd door de heer Booi een klacht over het optreden van het Openbaar Ministerie ingediend bij de Nationale Ombudsman.

De Nationale Ombudsman heeft de klacht van de heer R.T. Booi tegen het Openbaar Ministerie (OM) van Curacao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) gegrond verklaard. Vandaag, 9 juni, heeft de heer ter Steege, hoofofficier van justitie op Bonaire in een persoonlijk gesprek met de heer Booi, mevrouw en de heer El Hage namens het OM verontschuldigingen aangeboden.

De Nationale Ombudsman deed ook aan het OM de aanbeveling te kijken naar een passend gebaar. Daarover vindt nog nader overleg plaats met het ministerie van Justitie & Veiligheid in Den Haag.

Share This
error: Content is protected !!