Kralendijk – Awe ta Dia internashonal kontra trabou di mucha. Riba e dia aki mundialmente nan ta pidi atenshon pa tur mucha ku ta traha. Mundialmente 152 mion mucha ta traha komo obrero infantil, di kua 73 mion mucha bou di sirkumstansianan peligroso. UNICEF ta haña trabou di mucha inaseptabel.

Trabou di mucha ta roba un mucha entre otro di su derecho riba enseñansa. Pa motibu di trabou di mucha e muchanan no tin posibilidat mas pa ta nòrmalmente mucha i nan ta sufri físikamente i mentalmente bou di esei.

Gobièrnu di Boneiru ta duna hopi balor na desaroyo di un mucha i ke promové ku tur mucha mas tantu posibel por ta mucha i haña oportunidatnan honesto. Por sierto no ta nos mes ta skohe e lugá kaminda nos a nase i e promé añanan di nos bida tin influensia grandi riba nos desaroyo mas aleu. Hubentut no  ta solamente nos futuro, pero nos presente tambe. Awor aki ta e momentu ku nos mester kuida nos muchanan, di manera ku nan por desaroyá nan mes kompletamente.

Pa e motibu aki gobièrnu di Boneiru ta kontentu ku proyektonan manera festival di pelíkula di UNICEF tokante derecho di mucha. E festival di pelíkula ta laga nos muchanan pensa na un manera kreativo riba derecho di mucha. Seguidamente nan ta bai okupá nan mes aktivamente ku e derecho ku nan a skohe.

Banda di esei ta di importansia ku nos ta wak nos mes tambe. Komo komunidat nos por kontribuí ku nos granito na kombatimentu di trabou di mucha, mediante entre otro ser konsiente di orígen di e produktonan ku nos ta kumpra.

Un mensahe final di diputado Nina den Heyer:

‘Nos ta komprendé ku e krísis aktual tin un impakto grandi riba nos komunidat. Tòg nos ta pidi nos komunidat pa salbaguardá un ambiente seif pa nos muchanan.’      


INTERNATIONALE DAG TEGEN KINDERARBEID

Kralendijk – Vandaag is de internationale dag tegen kinderarbeid. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor werkende kinderen. Wereldwijd werken 152 miljoen kinderen als kindarbeider, waarvan 73 miljoen kinderen onder gevaarlijke omstandigheden. UNICEF vindt kinderarbeid onacceptabel.

Kinderarbeid berooft kinderen onder meer van hun recht op scholing. Door kinderarbeid hebben kinderen geen mogelijkheid meer om gewoon kind te zijn en lijden daar lichamelijk en geestelijk onder.

Het eilandbestuur van Bonaire hecht veel waarde aan de ontwikkeling van het kind en wil bevorderen dat kinderen zoveel mogelijk kind kunnen zijn en eerlijke kansen krijgen. De plek waar we geboren worden kiezen we namelijk niet zelf en de eerste jaren van ons leven hebben grote invloed op onze verdere ontwikkeling. De jeugd is niet alleen onze toekomst, maar ook ons heden. Nu is het moment waarop we voor onze kinderen moeten zorgen, zodat ze zichzelf volledig kunnen ontwikkelen.

Het eilandbestuur is dan ook blij met projecten als het UNICEF kinderrechten filmfestival. Het filmfestival laat kinderen op een creatieve manier over kinderrechten nadenken. Vervolgens gaan ze actief aan de slag met het gekozen recht.

Daarnaast is het van belang dat we ook naar onszelf kijken. Als samenleving kunnen wij onze steen bijdragen aan het tegen gaan van kinderarbeid  door onder meer bewust te zijn van de herkomst van de producten die we aanschaffen.

Een slotboodschap van gedeputeerde Nina den Heyer:

We begrijpen dat de huidige crisis een grote impact heeft op onze samenleving. Toch vragen we aan de gemeenschap om een veilige omgeving voor onze kinderen te waarborgen. 

Share This
error: Content is protected !!