Kralendijk – Riba petishon di gezaghèber Edison Rijna e kompania Governance & Integrity International a kuminsá analisá kontenido di e dokumentonan di traspaso di Bonaire Holding Maatschappij. Ta studia e dokumentonan pa despues duna un konseho kon ta sigui.

Pa gezaghèber Rijna, komo esun ku ta vigilá integridat di servisio públiko i gobernashon, ta masha importante pa investigá ku koutela e akusashonnan kontra e aparato públiko. Di e manera akí e ta mustra di ta tuma e akusashonnan na serio ku ta keda hasi kontra ámtenar i mandatarionan. Kaminda mester ta kontradesí e akusashonnan. Pa otronan ta tuma medida.

Pronto ta presentá e resultado di e trabou di Governance & Integrity International na gezaghèber Rijna. E rapòrt final ta kla promé ku fin di luna.


AANDACHT VOOR INTEGRITEIT BIJ OVERHEID BONAIRE

Kralendijk – In opdracht van gezaghebber Edison Rijna is integriteitsbureau Governance & Integrity International begonnen met een analyse van meldingen in het overdrachtsdossier van Bonaire Holding Maatschappij. De documenten worden bekeken en van advies voorzien hoe verder te handelen.

Het is voor gezaghebber Rijna, als bewaker van de ambtelijke en bestuurlijke integriteit op Bonaire, heel belangrijk om beschuldigingen gedaan aan het adres van de organisatie zorgvuldig te bekijken. Hij laat zo zien dat signalen vanuit de gemeenschap serieus worden genomen maar tegelijkertijd wil hij waken voor beschuldigingen zonder basis aan het adres van ambtenaren en bestuurders. Waar het kan worden de aantijgingen weerlegd. Waar het nodig is worden nadere maatregelen getroffen.

De voorlopige bevindingen van het werk van Governance & Integrity International worden snel aan de gezaghebber voorgelegd en besproken. Het definitieve rapport ligt voor het eind van de maand bij de gezaghebber.

Share This
error: Content is protected !!