KRALENDIJK – Riba djabièrnè 19 di yüni tabatin klousura di e proyekto ‘Empresa chikí Boneiru’. Studiante di kuater diferente estudio di MBO Boneiru a presentá nan plannan di negoshi na gezaghebber Rijna i representantenan di Kámara di Komèrsio, Qredits i Cargill.

Studiantenan di nivel 2 di Servicemedewerker Gebouwen, Dienstverlening, Helpende Zorg & Welzijn BBL i Medewerker Financiële Administratie dos aña largu a sigui e sekshon di eskoho di ‘Komportashon empresarial’. Aki e studiantenan a siña pa mira oportunidatnan i pa mustra inisiativa. A stimulá nan pa aktua proaktivo i pa wak nan propio funshonamentu di forma krítiko. MBO ta haña ku e kompetensianan importante aki komo kolaborador empresarial, doño di empresa òf ZZP’er ta aportá na e desaroyo mas aleu di e isla.

Durante e sekshon aki e studiantenan a traha riba e proyekto ‘Empresa chikí Boneiru’, kaminda ku nan a formulá nan propio plan di negoshi. Kámara di Komèrsio i Qredits a guia nan den esaki. Bou di guia di jufrou Suzy Bergland e studiantenan a presentá no menos ku 22 plan di negoshi djabièrnè ultimo. Cargill tabata impreshoná pa e kalidatnan ku nan a mira i na final tabatin komplimènt pa e studiantenan. E representantenan di Kámara di Komèrsio i Qredits ku plaser a mira e resultadonan ku a krea dor di entre otro nan guia. Gezaghebber tambe tabata kontentu di a mira ku e studiantenan tabata bezig di un forma empresarial ku nan futuro i esun di e isla. MBO Boneiru ta orguyoso di su studiantenan i e produktonan ku nan a presenta ku asina tantu pashon.


MBO-STUDENTEN PRESENTEREN BEDRIJFSPLANNEN

KRALENDIJK – Op vrijdag 19 juni vond de afronding van het project ‘Klein Bedrijf Bonaire’ plaats. Studenten van vier verschillende opleidingen van MBO Bonaire presenteerden hun bedrijfsplannen aan Gezaghebber Rijna en afgevaardigden van de Kamer van Koophandel, Qredits en Cargill.

Niveau 2 studenten Servicemedewerker Gebouwen, Dienstverlening, Helpende Zorg & Welzijn BBL en Medewerker Financiële Administratie volgden twee jaar lang het keuzedeel ‘Ondernemend gedrag’. Tijdens dit keuzedeel leerden studenten kansen te zien en initiatief te tonen. Ze werden gestimuleerd proactief te handelen en kritisch te kijken naar hun eigen functioneren. Deze belangrijke competenties als ondernemende medewerker, bedrijfseigenaar of ZZP’er, dragen volgens MBO Bonaire bij aan de verdere ontwikkeling van het eiland.

Tijdens het keuzedeel werkten de studenten aan het project ‘Klein Bedrijf Bonaire’, waarin ze hun eigen bedrijfsplan hebben opgezet. Ze werden hierbij begeleid door de Kamer van Koophandel en Qredits. Onder regie van Juffrouw Suzy Bergland presenteerden de studenten afgelopen vrijdag maar liefst 22 bedrijfsplannen. Cargill was onder de indruk van de kwaliteiten die ze hebben gezien en complimenteerden de studenten na afloop. De afgevaardigden van de Kamer van Koophandel en Qredits keken met plezier naar de resultaten die mede door hun begeleiding tot stand zijn gekomen. Ook de Gezaghebber was blij te zien dat de studenten op een ondernemende manier bezig zijn met hun toekomst en dat van het eiland. MBO Bonaire is trots op haar studenten en de producten die zij met zoveel passie hebben opgeleverd.

Share This
error: Content is protected !!