KRALENDIJK – E aña aki pa promé bes unidat di MBO Boneiru tin studiantenan ku a gradua ‘cum laude’. E título aki a bai pa e tres studiantenan Nicole Rosaria, Rohainy Visers i Leann Werleman. Banda di nan trabou diario na RCN P-Dirèkt, nan a sigui e estudio ‘Commercieel Medewerker Contactcentrum’ nivel 3.

Tin kondishon nan estrikto pa e un menshon di ‘cum laude’ ofisial. Entre otro e studiantenan mester tin un sifra averahe di 8 òf mas haltu i resultadonan di algun èksamen no por ta bou di sierto nivel. Esaki sigur ta eksigí un motivashon fuerte di e studiante. Direktor di unidat di MBO na SGB sra. Liset de Keijzer, tabatin sigur palabranan di elogio pa e forma kon P-Dirèkt ta hasi posibel pa su trahadónan por studia bou di ora di trabou. Segun De Keijzer, P-Dirèkt ta paga pa e estudio di e studiantenan i yuda pensa tokante kon e por sigui optimalisá e estudio. E skol, entre otro por hasi uso di laptòpnan ku no ta usa mas i a haña mobilario di kantor pa por simulá un sitio di práktika. Esaki tur ta aportá na un bon preparashon pa e trabou.


MBO BONAIRE REIKT DRIE CUM LAUDE DIPLOMA’S UIT

KRALENDIJK – Dit jaar reikt MBO Bonaire voor het eerst diploma’s uit met een cum laude vermelding. De eretitel gaat naar de drie deeltijd studenten Nicole Rosaria, Rohainy Visers en Leann Werleman. Naast hun baan bij P-Direkt volgden zij de niveau 3 opleiding tot Commercieel Medewerker Contactcentrum.

Er gelden strenge voorwaarden voor een officiële cum laude vermelding. Zo moeten studenten gemiddeld een 8 of hoger staan en mogen bepaalde examens niet onder het streefniveau worden afgerond. Dit vergt een sterke motivatie van de student. Liset de Keijzer, unit-directeur MBO Bonaire, prijst P-Direkt voor de wijze waarop ze haar medewerkers in staat stelt te studeren onder werktijd. “Ze betalen de opleiding voor de studenten en denken graag mee over hoe we de studie verder kunnen optimaliseren. Zo
mogen wij gebruik maken van afgeschreven laptops en hebben we kantoormeubilair gekregen om een praktijkgerichte setting te simuleren.” Dit alles draagt bij aan een goede voorbereiding op het werkveld.

Share This
error: Content is protected !!