KRALENDIJK – Hues a kondená un trahadó di Reclassering di Hulanda Karibense na un kastigu kondishonal di 7 dia ku un periodo di prueba di 3 aña i un kastigu di trabou di 180 ora. Banda di esaki e mester haña tratamentu sikiatriko obligatorio.

E persona aki durante un periodo largu a falsifiká listanan di ora i aviso di vensementu di sospechosonan ku a keda kondená na kastigu di tarea. E sospechoso a atmití e e falsifikashon.

E aktuashon di e sospechoso ta pone ku hende ta pèrde konfiansa den e sistema di derechi. Entretantu, e la keda retirá dor di reclassering.

E otro personan konserní di tur manera mester ehekutá nan kastigu di tarea.


TAAKSTRAF VOOR MEDEWERKSTER RECLASERRING VOOR VERVALSING

KRALENDIJK – Een medewerkster van de Reclassering Caribisch Nederland is door de rechter veroordeeld voor valsheid in geschrifte tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 7 dagen met een proeftijd van 3 jaar en 180 uur werkstraf. Daarnaast is haar een verplichte psychiatrische behandeling opgelegd.

Zij heeft gedurende een lange periode urenlijsten en afloopberichten vervalst van verdachten die waren veroordeeld tot werkstraffen. De verdachte heeft het vervalsen bekend. Door het handelen van de vrouw is het vertrouwen in het rechtssysteem geschaad. Ze is inmiddels ontslagen door de reclassering.

De desbetreffende personen moeten alsnog hun taakstraf uitvoeren.

Share This
error: Content is protected !!