KRALENDIJK – MBO Bonaire a entrega un kantidat di 125 diploma na esnan ku a pasa eksamen ku éksito. Esaki a tuma lugá djaluna 29 i djamars 30 di yüni último. Ta trata di 50 diploma mas tantu ku aña eskolar 2018/2019.

E entrega di diploma a tuma lugá e aña aki na Buddy Dive, poko diferente kompará ku normalmente. Esaki tin di aber ku e situashon kousa dor di e Covid-19. Tabatin algu di kome i bebe pa tur presente i un momentu di sakamentu di potrèt pa graduadonan. Durante e anochi Liset de Keijzer, direktor di unidat di MBO Bonaire, a dirigí palabra na tur presente. Entre otro a keda menshoná ku ta orguyoso kon e hóbennan a traha duru pa a logra un aña eksitoso.

E aña aki tabata promé bia ku tabatin hóbennan di e sekshon di Koki na idioma papiamentu i ‘Helpende Zorg en Welzijn pa krèsh, kende a finalisá i risibí nan diploma. Esaki ta kurso spesífikamente desaroyá riba petishon di e bida real aktual na Boneiru. E kursonan di ‘Kinderopvang, Servicemedewerker Gebouwen, Dienstverlening, Contact Center Medewerker i Secretaresse, tin un porsentahe di 100 porshento ku a pasa e kurso ku éksito.

Awor un grupo grandi di studiante di MBO, ta pasa pa un nivel mas haltu di enseñansa. Otronan ta kontinuá den region òf ta habri hala bula bai Hulanda òf Merka pa sigui studia riba nivel di HBO. E tim di MBO ta deseá tur studiante éksito pa futuro.    MBO BONAIRE OVERHANDIGT 125 DIPLOMA’S TIJDENS AANGEPASTE UITREIKING

KRALENDIJK – Op maandag 29 en dinsdag 30 juni heeft MBO Bonaire aan maar liefst 125 studenten een diploma overhandigd. Dat zijn er ruim 50 meer dan vorig jaar juni. De normaliter grootse diploma-uitreiking kreeg wegens Covid-19 een andere invulling. Een intieme setting werd gecreëerd waardoor veel aandacht ontstond voor de studenten.

Afgestudeerden en hun gasten werden bij Buddy Dive gastvrij ontvangen met een hapje en een drankje. Na een fotoshoot opende Liset de Keijzer, unit-directeur MBO Bonaire, de officiële ceremonie met een korte toespraak. De studieloopbaanbegeleiders en teamleiders spraken mooie woorden over de studenten waarin duidelijk werd hoe trots ze zijn op hun inzet en ambities. Na het overhandigen van de diploma’s gingen de studenten en docenten samen aan tafel voor een heerlijk diner bij Ingridients of Blennies.

Dit is het eerste jaar dat er diploma’s zijn uitgereikt voor de brede opleidingen Dienstverlening en Bouw en Techniek. Ook studeerden er voor het eerst studenten af aan de deeltijdopleidingen Kok in Papiamentu en Helpende Zorg en Welzijn voor de Kinderopvang. De laatste twee opleidingen zijn ontwikkeld op speciaal verzoek van het bedrijfsleven. Alle opleidingen van de Kinderopvang, Servicemedewerker Gebouwen, Dienstverlening, Contact Center Medewerker en Secretaresse kenden een slagingspercentage van maar liefst 100%.

Een groot aantal afgestudeerden stroomt op het MBO Bonaire door naar een volgend niveau. Anderen starten hun loopbaan in de regio of slaan hun vleugels uit naar Nederland of Amerika om een HBO opleiding te volgen. Het team van MBO Bonaire wenst alle afgestudeerden veel succes in de toekomst!

Share This
error: Content is protected !!