KRALENDIJK – Djaweps último dia 9 di yüli, dos sospechoso a presentá den korte di Boneiru. Un dama (59 aña) i su suegro (43 aña). Durante un búskeda na e adrès di e suegro, a bin topa ku un kantidat di kokaina serka e dama. E otro sospechoso ya a keda kondená pa poseshon i trafikashon di droga. E hòmber a keda sentensiá pa labamentu di plaka. El a kumpra un boto (Chantal) pa un suma di 20.000,- USD, probablemente prosedente di un delito. Segun e sospechoso, e la heredá e plaka pero e no por a prueba esaki. Fiskal a demandá konfiskashon di e boto pa motibu ku esaki ta obheto di e delito di labamentu di plaka i tambe un kastigu di prisòn inkondishonal di dos luna.

E dama no a yega di kai den man di hustisia i ya a sinta 25 dia den aresto preventivo. Ministerio Públiko a demanda un kastigu di prisòn di 60 dia di kual 35 dia kondishonal i un periodo di prueba di dos aña.

Hues a sentensiá ambos sospechoso konforme demanda di fiskal.


BOOT VERBEURD VERKLAARD VOOR WITWASSEN

KRALENDIJK – Afgelopen donderdag 9 juli stonden twee verdachten terecht in de rechtbank van Bonaire. Een vrouw (59 jaar) en haar schoonzoon (43 jaar). Gedurende een doorzoeking op het adres van de schoonzoon, is bij de vrouw een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Een medeverdachte is reeds eerder voor de handel en het bezit van de verdovende middelen veroordeeld. De man is veroordeeld voor het witwassen van een boot (Chantal). De boot was aangeschaft voor een bedrag van 20.000,- USD, vermoedelijk afkomstig uit een misdrijf. Volgens de verdachte zelf had hij het geld geërfd, maar dat kon hij niet bewijzen. De officier van justitie eiste de verbeurdverklaring van de boot nu deze het voorwerp is van het misdrijf witwassen, alsmede een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.


De vrouw is niet eerder met justitie in aanraking geweest en had reeds 25 dagen in voorlopige hechtenis gezeten. Het openbaar ministerie eiste een gevangenisstraf van 60 dagen waarvan 35 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De rechter heeft de vrouw conform de eis van de officier van justitie veroordeeld. Ook de strafeis tegen de man is door de rechter overgenomen.

Share This
error: Content is protected !!