Kralendijk – Djadumingu último a tèst dos repatriante ku tabata mustra di tin síntoma di COVID-19 i ku a regresá Boneiru for di Perú. E repatriantenan akí ta keda den un karentena sentral. Konforme e Draibuk Repatriashon i e maneho pa drenta Boneiru, tur repatriante for di paisnan di riesgo ta bai den karentena na un lugá sentral. Ta mónitòr repatriantenan pa nan salú durante e permanensia. Despues di a tèst e 2 repatriantenan djadumingu, djaluna anochi resultado di e tèst a drenta. E tèst di e dos repatriantenan aki ta positivo pa COVID-19.

E tim di e servisio di Salubridat Públiko, ku ta entrená pa aktua ora tin kaso positivo di COVID-19, a kuminsá mesora ku investigashon di fuente i kontakto. E investigashon di fuente i kontakto ta enserá ku ta hasi investigashon unda e persona lo por a haña e infekshon, ku ken e persona tabatin kontakto i ken e persona lo por a infektá.

E servisio di Salubridat Públiko ta responsabel pa guia na e sitio sentral akí (òf ora tin kaso positivo di COVID-19). Tur dos repatriante ta mayor di edat, i tur dos ta bon teniendo kuenta ku sirkunstansianan. Ta mónitòr nan salú estrechamente, miéntras e investigashon di fuente i kontakto ta kana. A informá e otro repatriantenan i ta mónitòr nan estrechamente pa nan salú.


TWEE REPATRIANTEN POSITIEF GETEST OP COVID-19

Kralendijk – Twee repatrianten die naar Bonaire zijn teruggekeerd uit Peru en in quarantaine verblijven zijn positief getest op COVID-19. Deze repatrianten verblijven in een centrale quarantaine. Conform het Draaiboek Repatriëring en het in-reisbeleid gaan alle repatrianten uit risicolanden in quarantaine op een centrale locatie. De repatrianten worden gemonitord op hun gezondheid tijdens het verblijf. Afgelopen zondag zijn twee repatrianten die verschijnselen en symptomen van COVID-19 vertoonden getest. Op maandagavond is het resultaat van de testen binnengekomen. Deze repatrianten zijn positief getest op COVID-19.

Het team van de dienst Publieke Gezondheid, die getraind is om bij positieve gevallen van COVID-19 te handelen, is onmiddellijk gestart met het bron- en contactonderzoek. Het bron- en contactonderzoek houdt in dat er onderzoek wordt gedaan naar waar de persoon de besmetting heeft kunnen oplopen, met wie de persoon in contact is geweest en wie de persoon heeft kunnen besmetten.

De dienst Publieke Gezondheid is verantwoordelijk voor de begeleiding op deze centrale locatie (of bij positieve gevallen van COVID-19). Beide repatrianten zijn meerderjarig en beiden maken het naar omstandigheden goed. Hun gezondheid wordt nauw gemonitord terwijl het bron- en contactonderzoek loopt. De andere repatrianten zijn geïnformeerd en worden nauwlettend gemonitord op hun gezondheid.

Share This
error: Content is protected !!