KRALENDIJK – Fundashon Boneiru Limpi i Bunita, Clean Coast Bonaire i Boneiru Duradero (BD) a uni forsa pa djasabra 1 di ougùstùs hasi un investigashon na ‘Taste of Bonaire’ di TCB relashoná ku plèstik ku ta usa un biaha so. E organisadónan di e enkuesta ta spera ku bishitantenan di e evento festivo aki ta dispuesto pa partisipá na un enkuestatokante uso di plèstik ku ta dura 2 minüt.

E partisipantenan na e enkuesta ta haña 6 pregunta simpel i nan ta risibí un tas reusabel GRÁTIS komo gradisimentu pa nan koperashon. Boneiru Duradero ta kurioso pa sa si habitantenan di Boneiru ta haña informashon tokante e intenshon di gobièrnu pa den futuro serkano prohibí plèstik ku ta usa un biaha so. Ta puntra e partisipantenan tambe kua ta e artíkulonan di plèstik ku nan ke prohibí i si nan ta separá plèstik for di otro shushi doméstiko.

Entidat Públiko Boneiru ta trahando riba desaroyo di un prohibishon legal di plèstik ku ta usa un biaha so. Na aña 2018 Boneiru a aprobá un moshon pa prohibí plèstik ku ta usa un biaha so i na aña 2019 diputado James Kroon i e minister hulandes di medio ambiente Stientje van Veldhoven a firma un deklarashon di intenshon.

Na aña 2019 Boneiru Duradero a traha huntu ku Entidat Públiko Boneiru pa organisá enkuentronan di stakeholder pa sektor privá tokante kon Boneiru por pone ‘Beyond Plastics’ move. For di enkuentronan aki a resultá ku bou di empresanan na Boneiru tin sosten ámplio pa un prohibishon di plèstik ku ta usa un biaha so. Sinembargo ta importante tambe pa haña sa si nos hendenan komun i koriente na Boneiru ta konsiente di e importansia di redukshon di plèstik.

Lo pone e enkuesta tokante plèstik ku ta usa un biaha so disponibel ‘online’ via e páginanan di Facebook di Boneiru Duradero, Clean Coast Bonaire i Selibon. E organisadónan ta agradesido na Tourism Corporation Bonaire pa nan koperashon. Fondo di Naturalesa Mundial – Wereld Natuur Fonds – di Hulanda ta finansiá tantu Boneiru Duradero komo Clean Coast Bonaire.


ENQUÊTE OVER WEGWERPPLASTIC TIJDENS TASTE OF BONAIRE

KRALENDIJK – Fundashon Boneiru Limpi i Bunita, Clean Coast BonaireenBoneiru Duradero (BD) zullen tijdens de Taste of Bonaire op 1 augustus as. gezamenlijk een enquête houden over wegwerp plastic. De initiatiefnemers hopen dat bezoekers van dit feestelijke evenement willen deelnemen aan een slechts twee minuten durend interview over plastic.

De enquête bestaat uit zes korte vragen, waarna de deelnemers een gratis herbruikbare tas ontvangen als dank voor hun medewerking. BD wil graag weten of inwoners van Bonaire op de hoogte zijn van het voornemen van de lokale overheid om in de nabije toekomst een verbod in te stellen op het gebruik van wegwerp plastic. Daarnaast wordt er aan deelnemers gevraagd of zij hun plastic scheiden van ander huishoudelijk afval en welke plastic items zij zelf zouden willen verbieden.

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is bezig met het ontwikkelen van wetgeving die een verbod op wegwerp plastic mogelijk maakt. Bonaire heeft reeds in 2018 een motie aangenomen voor een verbod op plastic producten voor eenmalig gebruik. In 2019 is er tevens een intentieverklaring over wegwerpplastic getekend door Gedeputeerde James Kroon en de Nederlandse Minister van Milieu Stientje van Veldhoven.

In september van 2019, heeft Boneiru Duradero,in nauwe samenwerking met het OLB, stakeholder consultaties georganiseerd onder de noemer “Beyond Plastics”. Uit dit overleg met bedrijven uit diverse sectoren op Bonaire bleek dat er een breed draagvlak is voor een verbod op wegwerp plastic. Het is echter ook belangrijk om te weten ofde inwoners van Bonaire zich bewust zijn van het belang om het gebruik van wegwerp plastic te verminderen.

Het is mogelijk om de enquête over wegwerp plastic online in te vullen via een link op de Facebookpagina’s van Boneiru Duradero, Clean Coast Bonaire en Selibon.De organisatoren bedanken Tourism Corporation Bonaire voor hun medewerking. Boneiru Duradero en Clean Coast Bonaire worden beiden gefinancierd doorhet Wereld Natuur Fonds.


SINGLE USE PLASTICS SURVEY AT TASTE OF BONAIRE

KRALENDIJK – Fundashon Boneiru Limpi i Bunita, Clean Coast Bonaire and Boneiru Duradero (BD) and have joined forces to conduct a survey about single use plastics at TCB’s Taste of Bonaire on August 1st. The organizers of the survey hope that visitors of this festive event are willing to take part in a 2-minute survey about plastics.

Participants in the survey will be asked 6 easy questions and will receive a FREE re-usable bag as a thank you for their cooperation. BD is interested to know if inhabitants on Bonaire are informed about the government’s intention to ban single use plastics in the near future. Participants are also asked which plastic items they would like to ban and if they separate plastics from other household waste.

Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is in the process of developing a legislative ban on single use plastics. Bonaire has adopted a motion to ban single use plastics in 2018, and in 2019 a declaration of intent was signed by Deputy James Kroon and the Dutch Minister of Environment, Stientje van Veldhoven.

In 2019, Boneiru Duradero collaborated with OLB to organize stakeholder meetings with the private sector regarding how Bonaire can move “Beyond Plastics.” These meetings revealed that there is broad support for a single use plastic ban among local businesses on Bonaire. However, it is also important to learn if everyday people on Bonaire are aware of the importance of plastic reduction.

The single use plastic survey will be made available online through the Facebook pages of Boneiru Duradero, Clean Coast Bonaire and Selibon. The organizers are thankful to Tourism Corporation Bonaire for their cooperation. Boneiru Duradero and Clean Coast Bonaire are both funded by the World Wide Fund for Nature in the Netherlands.

Share This
error: Content is protected !!