ORANJESTAD – Diahuebs 30 juli, pa mas o menos un 0830 di mainta, wardakosta a ricibi un melding via VHF di un piscador atento cu lo mester a mira un boto Venezolano piscando den awa nan di Aruba. Na mes momento un metalshark a sali pa bai identifica esaki. Pa mas o menos 0925 e metalshark a intercepta un boto tipo yola cu tabata piscando 3 miya zuid di cabes di Aruba. E boto cu nomber “Mary Perez”, procedente di Venezuela tabatin 3 tripulante di nacionalidad Venezolano abordo i tabata piskando cu palambra. No tin mag di piska ku palambra, lei ta prohibí esaki.
Mes ora a tuma contacto cu fiscal kend a duna e opdracht pa tuma e piska i e palambra den beslag. E piskanan a wordo duna na huize Maristella i e palabra a wordo destrui. Despues di esaki e boto i tripulantenan por a bolbe bek nan pais.

Wardakosta ta gradici e usuario di laman atento cu a notifica esaki i ta encurasha tur otronan pa meldt cualkier irregularidad riba laman.


KUSTWACHT BETRAPT VENEZOLAANSE VISSERSBOOT IN TERRITORIALE WATEREN VAN ARUBA


ORANJESTAD – Donderdag 30 juli, om ongeveer 08:30 in de ochtend heeft de kustwacht via VHF kanaal 16, een melding binnengekregen van een oplettende visser die een Venezolaanse vissersboot zag vissen in de wateren van Aruba. Het Steunpunt van de Kustwacht in Aruba heeft meteen een Metal Shark naar de opgegeven locatie gestuurd om de melding te verifiëren.
Tegen 09:25 heeft de Metal Shark het vaartuig geïntercepteerd. De boot met het naam “Mary Perez” afkomstig uit Venezuela had 3 mannen met de Venezolaanse nationaliteit aan boord en waren aan het vissen met Longlines. Het vissen met longlines is verboden in de Arubaanse wetgeving.
De kustwachtploeg nam meteen contact op met de officier van justitie die de opdracht gaf om het visgerei en de vangst in beslag te nemen. Het vis is geschonken aan huize Maristella en de longlines zijn vernietigd. De vissersboot en de opvarenden zijn huiswaarts gestuurd.

De kustwacht bedankt alle gebruikers van de zee voor hun oplettendheid en moedigt iedereen die illegale of onregelmatigheden zien om deze te melden.

Share This
error: Content is protected !!