Kralendijk – Komishon di Dia di Boneiru kende ta enkargá ku organisá e festival “Un kanto pa Boneiru”, despues ku e inskripshon a sera a disidí na kanselá e festival aki.

Apesar di e situashon di Covid-19 a purba tòg den e korto tempu pa wak si por organisá e festival via e sistema di live streaming, pero debí ku e inskripshonnan tabata poko a yega ne desishon pa para e festival.

Pa otro aña ku Dios su poder e komishon di Dia di Boneiru ta spera ku e festival aki pero tambe e selebrashon di dia di Boneiru lo por sigui na e manera ku ta duna mas realse na esakinan sin tin mester adaptashon pa motibu di e pandemia di Covid-19. Ta hasi un yamada na tur esnan ku kier partisipá na e festival otro aña pa kuminsá traha for di awor riba e komposishon i areglo. Komishon di Dia di Boneiru lo anunsiá atraves di medionan di komunikashon i Facebook di Gobièrnu na momentu ku inskripshon lo habri pa e festival “Un kanto pa Boneiru 2021”. Esaki ta pa nos muchanan tambe ku kier partisipá


‘UN KANTO PA BONEIRU – EEN LIED VOOR BONAIRE’ AFGELAST

Kralendijk – Het Bonairedag comité, dat belast is met het organiseren van het festival ‘Un kanto pa Boneiru – Een lied voor Bonaire’, heeft nadat de inschrijving gesloten werd, besloten dit festival af te gelasten. Ondanks de omstandigheden rond Covid-19 werd toch op korte termijn geprobeerd te bekijken of het festival via het live streaming systeem georganiseerd kon worden, maar vanwege het kleine aantal inschrijvingen kwam het comité tot het besluit om de festival niet door te laten gaan.

Voor volgend jaar hoopt het Bonairedag comité dat dit festival en ook de Bonairedagviering met Gods wil door kunnen gaan op een manier die er meer waarde aan geeft, zonder dat er aanpassingen nodig zijn vanwege de Covid-19 pandemie. Een beroep wordt gedaan op allen die volgend jaar aan het festival mee willen doen om nu al te starten met het werken aan hun compositie en het bijbehorende arrangement. Via de media en de Facebook pagina van het Openbaar Lichaam Bonaire zal het Bonairedag comité aankondigen wanneer de inschrijving geopend wordt voor het festival ‘Un kanto pa Boneiru 2021 – Een lied voor Bonaire 2021’. Dit geldt ook voor de kinderen die mee willen doen.

Share This
error: Content is protected !!