KRALENDIJK – Riba djamars 11 di ougùstùs e partisipantenan na e trayekto di i-Bida ofisialmente a risibí nan sertifikado for di man di representante di e partidonan ku ta traha huntu SZW, ZJCN, OLB, SSO/CN i BCN. Glendynis Quarton, Rulian Emerenciana, Angelo Francees, Peter-Quinn Schoop i Ryan Richardson ku esaki a kompletá nan formashon komo “data analist” di akuerdo ku e rekisitonan di estudio di e trayekto di i-Bida.

Tur sinku a haña un funshon permanente komo “data analist” dentro di RCN. Glendynis i Rulian na SSO/CN, Ryan na SZW i Angelo i Peter na Belastingdienst.

I-Bida ta para pa: Interactief BES informatie data analisten. Belastingdienst a inisiá i guia e estudio di tres aña. E partisipantenan a sigui un trayekto di traha i studia e último 3 añanan. E trayekto aki tabata konsistí di training riba e tereno di desaroyo profeshonal i personal i naturalmente “siña durante ora di trabou”. Tur kos tabata orientá riba engrandesé konosementu i stimulá desaroyo, pa asina nan por ehersé e funshon di “data analist” independientemente.

Paul Munster, guia di i-Bida ta sumamente orguyoso di “su” studiantenan Boneriano i e ta enkantá ku tur a haña un funshon bunita dentro di gobièrnu. “Invertí den talento lokal ta invertí den futuro di Boneiru.”


SUCCESVOLLE AFRONDING I-BIDA WERKLEERTRAJECT

KRALENDIJK – Op dinsdag 11 augustus hebben de deelnemers aan het i-Bidatraject officieel hun certificaat uitgereikt gekregen uit handen van de vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen SZW, ZJCN,OLB, SSO/CN en BCN.

Glendynis Quarton, Rulian Emerenciana, Angelo Francees, Peter-Quinn Schoop en Ryan Richardson hebben hiermee hun opleiding tot data analist volgens de opleidingseisen van het i-Bidatraject afgerond.

Alle vijf hebben zij een vaste functie als data analist gekregen binnen RCN. Glendynis en Rulian bij SSO/CN, Ryan bij SZW en Angelo en Peter bij de Belastingdienst.

I-Bida staat voor: Interactief BES informatie data analisten. De 3-jarige opleiding is vanuit de Belastingdienst Caribisch Nederland geïnitieerd en begeleid. De deelnemers hebben de afgelopen 3 jaar een werkleertraject gevolgd . Dit traject bestond uit vakinhoudelijke- en persoonlijke ontwikkelings trainingen en natuurlijk “learning on the job”. Alles was erop gericht om hun kennis te vergroten en ontwikkeling te stimuleren, waardoor ze nu zelfstandig de functie van data-analist kunnen uitoefenen.

Paul Munster, begeleider van i-Bida is bijzonder trots op “zijn” Bonairiaanse studenten en is verheugd dat zij allemaal een mooie functie binnen de overheid hebben gekregen. “ Invertí den talento lokal ta invertí den futuro di Bonèiru “ .


SUCCESSFUL COMPLETION OF THE I-BIDA WORK-LEARNING TRAJECTORY

KRALENDIJK – On Tuesday, 11th of August, the participants in the i-Bida trajectory officially received their certificate from the representatives of the collaborating parties SZW, ZJCN, OLB, SSO/CN and BCN.

Glendynis Quarton, Rulian Emerenciana, Angelo Francees, Peter-Quinn Schoop and Ryan Richardson have thus completed their training as data analysts according to the training requirements of the i-Bida project.

All five have been given permanent positions as data analysts within RCN. Glendynis and Rulian at SSO/CN, Ryan at SZW and Angelo and Peter-Quinn at the Belastingdienst (Tax Authorities).

I-Bida stands for: Interactive BES information data analysts. The 3-year course was initiated and supervised by the Belastingdienst Caribisch Nederland. The participants have followed a work-learning trajectory for the past 3 years. This program consisted of professional and personal development training and of course “learning on the job”. Everything was aimed at increasing their knowledge and stimulating development, so that they can now independently exercise the position of data analyst.

Paul Munster, supervisor of i-Bida is extremely proud of “his” Bonairian students and is delighted that they have all been given a great position within the government. “Invertí den talento local ta invertí den futuro di Bonèiru.“

Share This
error: Content is protected !!