KRALENDIJK – Pa nos muchanan ta importante pa bai skol i hunga ku otro, siña i hasi deporte. Esaki ta di importansia pa nan salú i pa nan desaroyo. For di investigashon ta konosí ku mucha no ta transmití e vírùs hopi biaha. Pa e motibu aki nos muchanan di skol básiko i di SGB por bai skol nòrmalmente. E medidanan ku a tuma promé ku vakansi di skol ta na vigor ainda na komienso di e aña eskolar nobo. Ta trata por ehèmpel di medidanan di higiena, tene distansia i prohibishon pa mayornan ta den kurá di skol. Di gran importansia ta ku muchanan ku tin fèrkout i keintura òf ku tin tosamentu no ta bai skol pa un temporada kòrtiku, pero ku nan ta warda na kas te ora e kehonan pasa.


KINDEREN DIE VERKOUDEN ZIJN, KOORTS HEBBEN OF HOESTEN MOETEN MAAR THUIS WACHTEN TOT DE KLACHTEN OVER ZIJN.

KRALENDIJK – Voor kinderen is het belangrijk om naar school te gaan en met elkaar te spelen, te leren en te sporten. Dat is van belang voor hun gezondheid en voor hun ontwikkeling. Uit onderzoek is bekend dat kinderen niet vaak het virus overbrengen. Daarom kunnen de kinderen van basisonderwijs en SGB gewoon naar school.

De maatregelen die voor de schoolvakantie waren genomen, zijn nog steeds van kracht bij start van het nieuwe schooljaar. Het gaat bijvoorbeeld om hygiënemaatregelen, afstand houden en ouders mogen niet op het schoolplein. Van groot belang is dat kinderen die verkouden zijn en koorts hebben of hoesten even niet naar school gaan maar thuis wachten tot de klachten over zijn.

Share This
error: Content is protected !!