KRALENDIJK – Durante di e periodo di fakansi, muchanan di diferente akohida pa mucha na Boneiru, a bishitá Kuerpo di Bombero Hulanda Karibense (BKCN) ku nan plan di fakansi. Edat di e muchanan tabata varia di 3 te 13 aña. Durante di e rekorido, e bomberonan maskulino i femenino a konta tokante di nan trabou i tokante seguridat di kandela. Tambe e muchanan a haña oportunidat pa wak tur e materialnan ku kuerpo di bombero ta usa i pa kore den un outo di brantwer.

Komo parti di e plan di fakansi, BKCN a organisá un kompetensia di pinta i obra di man. Na final di kada bishita, e muchanan tabata haña un outo di brantwer traha di papel, kual nan mes por a klùr i hinka den otro. Djabièrnè 14 di ougùstùs a anunsiá e ganadónan den tres kategoria di edat (3-5 aña, 6-9 aña i 9-13 aña). Di tur e muchanan ku a partisipá den e kompetensia di klùr, a skohe Zephora Cecilia (5 aña), Nairoby Cecilia (6 aña) i Shaimealy Trenidad (11 aña) komo e ganadónan. Komo premio, e ganadónan a risibí un tas di skol ku diferente artíkulo pa skol aden i tambe un tas ku kosnan di brantwer. Nan a risibí nan premio djabièrnè 14 di ougùstùs na e kazèrne di brantwer.

BKCN ta gradisí tur hende ku a mustra interes den brantwer durante di fakansi i ta deseá tur mucha un aña eskolar nobo eksitoso.


KINDEREN BEZOEKEN DE BRANDWEER OP BONAIRE TIJDENS SCHOOLVAKANTIE

KRALENDIJK – Gedurende de vakantieperiode hebben kinderen van verschillende opvangen op Bonaire middels het vakantieplan een bezoek gebracht aan het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN). De leeftijd van de kinderen varieerde van 3 tot 13 jaar. Tijdens de rondleidingen vertelden de brandweermannen en -vrouwen over hun werk en over brandveiligheid. Ook kregen de kinderen de kans om het materieel van de BKCN te zien en om in een tankautospuit mee te rijden.

Als onderdeel van het vakantieplan heeft het BKCN een kleur- en knutselwedstrijd georganiseerd. Aan het einde van elke rondleiding ontvingen de kinderen een papieren brandweerauto, welke zij zelf in konden inkleuren en in elkaar konden zetten. Op vrijdag 14 augustus werden de winnaars uit drie leeftijdscategorieën (3-5 jaar, 6-8 jaar en 9-13 jaar) bekend gemaakt. Van alle kinderen die deel hebben genomen aan de wedstrijd zijn Zephora Cecilia (5 jaar), Nairoby Cecilia (6 jaar) en Shaimealy Trenidad (11 jaar) gekozen als winnaars van de kleurwedstrijd. Zij kregen hun prijs op vrijdag 14 augustus op de brandweerkazerne uitgereikt. Als prijs kregen de winnaars een schooltas met verschillende schoolartikelen en een tas met brandweerspullen cadeau.

Het BKCN bedankt iedereen die tijdens de zomer interesse heeft getoond in de brandweer en wenst alle kinderen veel succes in het nieuwe schooljaar.


CHILDREN VISIT THE FIRE BRIGADE ON BONAIRE DURING SCHOOL HOLIDAYS

KRALENDIJK – During the holiday period, children from various childcares on Bonaire visited the Fire Department Caribbean Netherlands (BKCN) by means of the ‘vakantieplan’ (holiday plan). The age of the children varied from 3 to 13 years. During these tours the fire–men and -women talked about their work and about fire safety. The children were also given the opportunity to see the equipment of the BKCN and to drive along in a fire truck.

As part of the holiday plan, the BKCN organised a colouring and craft competition. At the end of each tour the children received a paper fire-truck, which they could colour in and put together themselves. On Friday, the 14th of August, the winners from three age categories (3-5 years, 6-8 years and 9-13 years) were announced. Of all the children who participated in the contest, Zephora Cecilia (5 years old), Nairoby Cecilia (6 years old) and Shaimealy Trenidad (11 years old) were chosen as winners of the colouring contest. They received their prize on Friday, the 14th of August at the fire station. As prizes, the winners received a school bag with various school supplies and a bag with fire-fighter related items as a gift.

The BKCN thanks everyone who showed interest in the fire department during the summer and wishes all children good luck in the new school year.

Share This
error: Content is protected !!