KRALENDIJK – Dia 2 di sèptèmber 2020 Korte na Boneiru a kondená un hoben di 20 aña na un kastigu kondishonal di prisòn di un siman i un kastigu di tarea di 48 ora pa motibu ku e la skupi un agente polisial ku tabata ehersé su trabou, den su kara. Esaki tabata konforme e demanda di fiskal. Tambe e mester paga e agente un daño perhuisio di US$ 250,-. E hoben a keda detené dia 8 di februari 2020 pa motibu di ekstorshon. Durante di su detenshon e la resistí i despues a skupi e agente polisial den su kara. Skupi un agente ku ta ehersiendo su trabou ta kompletamente inakseptabel i un falta di rèspèt. Ta mira esaki tambe komo tachamentu di honor i bon nomber (tambe un ofensa).

Riba e mesun dia, hues a kondená un otro homber pa motibu ku e la ofendé un agente polisial ku palabranan ofensivo. Hues a kondená e sospechospa paga un but di US$ 400,-, di kual US$ 200,- kondishonal i un periodo di prueba di dos aña. Ministerio Públiko ta ripara ku violensia i agreshon kontra polis ta oumentá. Konforme ku e maneho nobo lo aktua lihé i fuerte kontra di e komportamentu asosial i agresivo aki. Violensia kontro funshonarionan ku un tarea públiko manera polis i asistentenan sosial, lo no wòrdu tolerá.


STRAFFEN VOOR BELEDIGING POLITIE

KRALENDIJK – Het Gerecht in de Eerste Aanleg op Bonaire heeft op 2 september 2020 een jonge man van 20 jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van één week én een werkstraf van 48 uur, omdat hij een agent in functie in zijn gezicht had gespuugd. Dit was conform de eis van de officier van justitie. Tevens moet hij de agent ook US$ 250,- aan schadevergoeding betalen. De man werd op 8 februari 2020 aangehouden vanwege afpersing. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig en vervolgens bespuugde hij de politie in het gezicht. Het spugen naar een politieambtenaar, die gewoon zijn werk doet, is volstrekt onacceptabel en respectloos. Dit wordt dan ook gezien als aantasting in eer en goede naam (ook wel belediging).

Op diezelfde dag heeft de rechter een andere man veroordeeld vanwege het beledigen van een politieambtenaar met grove scheldwoorden. De rechter heeft die man veroordeeld tot het betalen van een geldboete van US$ 400,-, waarvan US$ 200,- voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Het Openbaar Ministerie merkt op dat geweld en agressie tegen politiemensen steeds toenemen. Conform een nieuw beleid wordt snel en stevig opgetreden tegen dit soort asociaal en agressief gedrag. Geweld tegen functionarissen met een publieke taak, waaronder politiemensen en andere hulpverleners, wordt niet getolereerd.

Share This
error: Content is protected !!