S.M. Pelikaan a kaba di sali ku direskshon region Karibe. E barku di patruyahe desde fin di aña pasá ta na Hulanda pa un mantenshon grandi i tambe un aktualisashon pa su kantidat di añanan di eksistensha, ku por sierto ta mitar di su añanan total ku e por bai.

E trabounan di renobashon tabata hopi nesesario. Tabata e promé biaha ku e barku a keda somete na un mantenshon ekstenso, desde ku el a keda poné den servisio na 2006. Pelikaan ya ta operando pa 13 aña den laman Karibe. E barku ta ehersé einan asuntunan di sosten i ta brinda yudansa den kalamidat.

Kus u aktualisashon e barku mester sigui move pa un kantidat di algun aña mas. “ E ta strak strak. Mi ta mashá satisfecho kaminda nos ta pará aworaki.” Eseinan ta palabranan di Komandante Teniente Naval David Boom, promé ku su salida.

Kran nobo

1 di e puntanan di lansa den e restourashon tabata e instalashon di un kran nobo. Ku esei tin un mihó bista riba e FRISC-nan, na momentu ku baha nan den laman. E botonan  di motor di haltu velosidat aki, por ehèmpel ta keda inkorporá den kombatimentu di transporte di droga.
“Tambe nos por trein mihó awor”, sigun Boom.

Ademas e sistema di maneho di plataforma, e dèknan, i sistema di fèrf i e kamerinonan a haña un bon bùrt di renobashon. No opstante tur e trabounan aki, Boom por a rekonosé su barku si, esaki tabata su remarke hariendo. “Sigur no! E struktura i tur e kosnan grandi ainda ta meskos.”

Retraso  minimal

Na prome momentu tabata e intenshon ku Pelikaan lo a sali bèk kaba na Ougùstùs den Karibe,  pero kasonan manera e Vírùs di Corona, i e mal tempu a trese algun retraso ku nan.

Awor tampoko tur kos no ta kla ainda, pero sigun Boom esei lo keda resolvé si. “Tin algun asuntu ainda pa kaba di atendé, manera por ehèmpel dibuhonan/profil. Eseinan i piesanan di repuesto ainda mester yega. Pero por lo pronto nos por funshoná bon.”

Nos tin bentaha

Si e trep pa Karibe kana sigun plan, Pelikaan ta yega einan dentro di 16 dia. “E promé dianan nos tin e  bientu na nos bentaha”, sigun Boom. “Despues nos lo enkontrá algun depreshon i hasta orkan. Na momentu ku nos ta na Azores, nos lo sa si sigui nabegá lo ta posibel. Nos tin bon sistemanan ku ta tene tur kos na bista.”

Pelikaan mester sigui pa por lo menos 11 aña mas. E sustituto di e barku ta keda konstruí na 2030, ku lo mester ta klá despues di un aña. “11 aña mas ku Pelikaan lo logra sigur.” Palabranan di Boom. “En prinsipio un barku mester por nabegá 25 pa 30 aña. Mi no tin duda ku esaki lo logra sigur ku e aktualisashonnan aki.”

‘STRAKKE’ ZR.MS. PELIKAAN KEERT OPGEKNAPT EN WEL TERUG NAAR DE WEST

Zr.Ms. Pelikaan is zojuist weer vertrokken naar het Caribisch gebied. Het ondersteuningsschip was sinds eind vorig jaar in Nederland voor groot onderhoud en een midlife update.

Het opknapwerk was hard nodig. Het was pas de eerste keer dat het schip grondig onderhoud kreeg sinds het in 2006 in gebruik werd genomen. De Pelikaan opereert al 13 jaar in de Caribische zee. Het schip verricht daar ondersteuningszaken en levert noodhulp.

Met de update moet het schip weer jaren vooruit. “Het ziet er strak uit. Ik ben heel tevreden met waar we nu staan”, zei commandant luitenant-ter-zee David Boom voor vertrek.

Nieuwe kraan

1 van de speerpunten bij het onderhoud was de installatie van een nieuwe kraan. Daarmee is er beter overzicht op de FRISC’s als ze te water worden gelaten. Deze motorboten worden bijvoorbeeld ingezet bij de bestrijding van drugstransporten.

“We kunnen nu ook een stuk beter trainen”, aldus Boom.

Verder kregen het platformmanagementsysteem, de dekken, het verfsysteem en de verblijven een flinke opknapbeurt. Ondanks al het oplapwerk herkende Boom zijn schip nog wel terug, merkte hij lachend op. “Zeker! De casco en alle grote dingen zijn nog hetzelfde.”

Kleine vertraging

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de Pelikaan al in augustus terug naar de Cariben zou vertrekken, maar zaken als de coronacrisis en het weer zorgden voor wat vertraging.

Ook nu is nog niet alles gereed, maar dat komt volgens Boom wel in orde. “Er zijn nog wat zaken af te ronden, zoals bijvoorbeeld tekeningen. Die en reserveonderdelen moeten nog komen. Maar we kunnen voorlopig goed functioneren.”

Wind mee

Als de trip naar de Cariben volgens plan verloopt, komt de Pelikaan daar over 16 dagen aan. “We hebben de eerste dagen wind mee”, wist Boom. “Later komen we nog wel wat depressies en mogelijk zelfs orkanen tegen. Als we bij de Azoren zijn, weten we of doorvaren lukt. We hebben goede systemen die alles in de gaten houden.”

De Pelikaan moet nog minimaal 11 jaar mee. De vervanger van het schip wordt in 2030 gebouwd, waarna die een jaar later klaar moet zijn. “11 jaar met de Pelikaan gaat wel lukken”, zei Boom. “In principe moet een schip 25 tot 30 jaar varen.

Ik twijfel er niet aan dat dat met deze updates gaat lukken.”

Share This
error: Content is protected !!