E barku di Marina Hulandes S.M. Groningen riba anochi di  8 di sèptèmber a interseptá un transporte di droga. Na parti West di Aruba e barku di patruya a logra obligá un asina yamá go-fast pa esaki para prome ku e drenta e área di Karibe.

E speedboat a keda deskubrí pa un Dash-8, e avion di patruya marítimo di Wardakosta den Region Karibe. E go-fast tabata riba un ruta konosí di kontrabanda, mientras ku Groningen  a keda poné den akshon. Lansando e dos botonan  rápido asina yamá FRISC, di Groningen, e barku di Marina Hulandes por a stòp e boto ku droga. Ademas di e tres personanan ku tabata a bordo, tabatin droga i armanan di kandela, pero tambe un makaku chikitu.

Ya komo awa a kuminsa drenta den e go-fast,   pa motibunan di seguridat a disidí di tuma e sospechosonan a bordo. E sospechosonan i e merkansianan ilegal despues a keda pasá den man di e barku di Wardakosta Merikano Isaac Mayo. Un total di 455 kilo di droga a keda konfiská. E makaku den e sirkumstanshanan aki ta oké, i ku intervenshon di Dutch Caribbean Coastguard a keda trasladá pa un sentro di refugio pa animalnan eksótiko na Aruba.

ZR.MS. GRONINGEN ONDERSCHEPT 455 KILOGRAM COCAÏNE

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de avond van 8 september een drugstransport onderschept. Ten westen van Aruba wist het stationsschip voor het Caribisch gebied een zogenaamde go-fast tot stoppen te dwingen.

De speedboot werd ontdekt door een Dash-8, het maritieme patrouille vliegtuig van de kustwacht in het Caribisch gebied. De go-fast begaf zich op een bekende smokkelroute, waarna de Groningen ingeschakeld werd. Met het lanceren van de twee snelle boten van de Groningen, de zogenaamde FRISC’s, wist het Nederlandse marineschip de drugsboot te stoppen. Naast de drie opvarenden, de drugs en twee vuurwapens werd er aan boord ook nog een kleine aap aangetroffen.

Doordat de go-fast water begon te maken is uit veiligheidsoverwegingen besloten om de verdachten aan boord te nemen. De verdachten en de illegale goederen zijn daarna overgedragen aan het Amerikaanse kustwachtschip Isaac Mayo. In totaal is er 455 kilogram drugs in beslag genomen. De aap maakt het naar omstandigheden goed en is door tussenkomst van de Kustwacht in het Caribisch gebied overgedragen aan een opvangcentrum voor exotische dieren op Aruba.

HNLMS GRONINGEN SEIZES 455 KILOS OF COCAINE

Dutch naval ship HNLMS Groningen intercepted a drugs shipment in the evening of 8 September. The guard ship for the Caribbean managed to stop a go-fast boat to the west of Aruba.

The speedboat was spotted by a Dash-8, the Caribbean coastguard’s maritime patrol aircraft. The go-fast was seen on a known smuggling route, and the Groningen was then mobilised. By launching her two fast boats, known as FRISCs, the Dutch naval ship was able to stop the drugs boat. Besides three persons, the drugs and two firearms, a small monkey was also found on board.

Because the go-fast started to take on water, the suspects were taken on board for safety reasons. The suspects and the illicit goods were then transferred to the US coastguard vessel Isaac Mayo. In all, 455 kilos of drugs were seized. The monkey was transferred by the Dutch Caribbean Coastguard to a rescue centre for exotic animals in Aruba and is doing well in the circumstances.

Share This
error: Content is protected !!