Barku Hulandes di Marina S.M. Groningen pa di dos biaha den un tempu kòrtiku a interseptá un transporte di droga. Den Laman Karibe e barku di patruya djabièrnè último a obligá un go-fast pa stòp, Den esaki e barku a bolbe interseptá un lote grandi di kokaina. Esaki tabata pa Groningen e di dos lote di droga den tres dia ku a keda gara.

Un di e avionnan marítimo di patruya di Wardakosta den Region Karibe, e Dash-8, a deskubrí e go-fast. Riba esaki S.M. Groningen a keda avisá. Despues di esaki el a drenta akshon ku su dos nave rápido FRISC.  Na bordo tabatin un ekipo kombiná di Wardakosta Merikano i Kuerpo di Marina. Nan a detené esnan ku tabata abordo di e go-fast i a interseptá e droga.

E sospechosonan ademas di karga ilegal mas despues a keda entrega na Wardakosta Merikano pa pèrsigui nan na Estádos Unídos di Merka. Ta kalkulá ku den e akshon aki tabatin 465 kilo di droga envolví. 

S.M. Groningen for di yüni 2020 ta e barku di patruyahe den Region Karibe i ta aktivo den e region, kombinando operashonnan kontra droga ku sosten di Wardakosta den Region Karibe. Siman pasá Groningen a interseptá kaba 455 kilo di kokaina.

ZR.MS. GRONINGEN ONDERSCHEPT WEDEROM DRUGSTRANSPORT

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de tweede keer in korte tijd een drugstransport onderschept. In de Caribische Zee wist het patrouilleschip afgelopen vrijdag een zogenaamde go-fast tot stoppen te dwingen. Daarbij onderschepte het schip weer een grote lading cocaïne. Het was voor de Groningen de tweede drugsvangst in drie dagen.

Eén van de maritieme patrouille vliegtuigen van de Kustwacht in het Caribisch gebied, de Dash-8, ontdekte de go-fast. Hierop werd Zr.Ms. Groningen gewaarschuwd, die daarna tot actie overging met haar twee snelle onderscheppingsvaartuigen (FRISC’s). Aan boord een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers. Zij hebben de opvarenden van de go-fast aangehouden en de drugs onderschept.

De verdachten en de illegale goederen zijn op een later moment overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht voor vervolging in de Verenigde Staten. Naar schatting is er met deze actie 465 kilogram drugs gemoeid.

Zr.Ms. Groningen is vanaf juni 2020 als stationsschip van het Caribisch gebied actief in de regio en combineert counter-drugsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht in Caribisch gebied. Afgelopen week onderschepte de Groningen al 455 kilogram cocaïne.

Share This
error: Content is protected !!