Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru den konsulta ku lidernan di grupo di karnaval a disidí pa kanselá e paradanan di karnaval pa 2021. Tambe tur otro evento ku ta mará na esaki, manera festival di tumba i elekshon di Reina i Prens di karnaval i tambe Pancho, a keda kanselá.

Durante un reunion kaminda diputado sra Nina den Heyer, hefe suplente di SKAL Felix Thomas i lidernan di diferente grupo di karnaval a hasi akto di presensia, e presentenan a yega na e konklushon aki. Den konsulta ku e lidernan di grupo di karnaval nan a yega na e konklushon pa kanselá e paradanan di karnaval pa aña 2021. E partido ku no tabata presente tabata e organisadó di Karnaval mes. Esaki tabatin di haber ku e echo ku ainda niun partido no a hasi petishon pa organisá e evento.

Na kuminsamentu di e anochi diputado Nina den Heyer a splika ku e periodo di karnaval, mirando e sirkunstansianan aktual, no por tuma lugá den e periodo regular di yanüari te ku mart. E lidernan di grupo di karnaval a mustra komprenshon pa esaki i a añadí ku e situashon finansiero di e partisipantenan tambe ta un opstákulo.

Konhuntamente nan a yega na e konklushon ku eventualmente un otro temporada di aña tampoko lo no ta posibel, pasobra lo surgi skarsedat di tempu pa loke ta trata e preparashonnan pa karnaval 2022 i disponibilidat di spònsernan lo ta limitá.

Mas lat durante e anochi e lidernan di grupo di karnaval a hasi uso di e oportunidat tambe pa evaluá organisashon di e evento kultural aki. Nan a ekspresá e nesesidat pa uni i traha huntu.

Entre tantu Kolegio Ehekutivo a formalisá e desishon pa no laga karnaval 2021 tuma lugá. A pesar ku otro aña no tin karnaval, e partidonan a palabrá ku otro pa no sinta ketu, pero pa usa e posibilidat ku a surgi pa fortifiká organisashon di selebrashon di karnaval pa den futuro.


GEEN CARNAVALSVIERING OP BONAIRE IN 2021.

Kralendijk – Het OLB heeft in samenspraak met leiders van carnavalsgroepen besloten de carnavalsoptochten in 2021 te annuleren. Ook alle andere evenementen, die hieraan verbonden zijn zoals het Tumba festival en de verkiezing van de karnaval’s koningin en Prins, maar ook Pancho zullen geen doorgang vinden.

Tot deze conclusie zijn de aanwezigen gekomen, tijdens een vergadering waarbij de gedeputeerde mevrouw Nina den Heyer, waarnemend hoofd SKAL Felix Thomas en leiders van verschillende carnavalsgroepen aanwezig waren. In samenspraak met de leiders van de carnvalsgroepen is men tot de conclusie gekomen, om de carnavalsoptochten in 2021 te annuleren. De ontbrekende partij was de organisator van Carnaval zelf. Dit had te maken met het feit dat er nog geen aanvraag was gedaan, door een partij, om het evenement te organiseren.

Aan het begin van de avond, maakte gedeputeerde Nina den Heyer duidelijk, dat de carnavalsperiode, gezien de huidige omstandigheden niet in de reguliere periode van januari tot en met maart plaats kan vinden. De leiders van de carnvalsgroepen toonden hier begrip voor en voegden toe dat ook de financiële situatie van de deelnemers een obstakel was.

Gezamenlijk werd er geconcludeerd dat ook eventueel een ander periode van het jaar niet mogelijk zal zijn, omdat er anders tijdstekort zal ontstaan voor de voorbereidingen voor de carnavalsviering van 2022 en de beschikbaarheid van de sponsors beperkt zou zijn.

Verder op de avond hebben de leiders van de carnvalsgroepen ook van de gelegenheid gebruik gemaakt, om de organisatie van dit culturele evenement te evalueren. De behoefte is geuit om te verenigen en samen te werken.

Het Bestuurscollege heeft het besluit om carnaval 2021 geen doorgang te geven, inmiddels geformaliseerd. Alhoewel er volgend jaar geen carnaval is, hebben partijen afgesproken om niet stil te zitten, maar de ontstane mogelijkheid te gebruiken, om de organisatie van de toekomstige carnavalsvieringen te versterken.

Share This
error: Content is protected !!