KRALENDIJK – Djasabra 19 di sèptèmber 2020 tabata “World Clean Up Day”. Esaki ta un dia kaminda rònt mundu ta dediká atenshon na limpiesa di nos planeta. Mirando e medidanan di prekoushon relashoná ku e vírùs di corona, Selibon a pone baki di shushi den diferente bario pa asina kada habitante por kontribuí na un Boneiru mas limpi i bunita.

Manera ta kustumber, Selibon ta pisa tur e shushinan ku a keda kolektá pa asina por haña un bista di kuantu shushi a kolektá den kada bario. Aki ta sigui un deskripshon di e kantidat i tipo di shushi ku a keda kolektá.

E aña aki Selibon a kolektá un total di 13.920 kilo di shushi. E tipo di shushi ku mas a keda kolektá ta shushi di kurá (manera rama i yerba), palèt, kaha di karton, artefakto di heru (manera baiskel), artefakto elektróniko (manera kòmpiuter, televishon, èrko) i diferente baki i hèmber di plèstik.

Selibon ta kontentu ku e esfuerso di kada habitante i ta gradisí pueblo di Boneiru ku a kontribuí na e dia spesial aki.


“BONAIRE CLEAN UP DAY 2020 – UW SCHONE EN MOOIE WIJK”

KRALENDIJK – Zaterdag 19 september was de “World Clean Up Day”. Op deze dag wordt overal ter wereld aandacht besteed aan het schoonhouden van onze planeet. Gezien de voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus heeft de Selibon in verschillende wijken afvalbakken geplaatst zodat elke inwoner een bijdrage kon leveren aan een schoner en mooier Bonaire.

Zoals gewoonlijk heeft de Selibon al het verzamelde afval gewogen om zodoende zicht te hebben op de hoeveelheid afval dat in elke wijk verzameld is. Hieronder volgt een beschrijving van de hoeveelheid en soort afval die verzameld is.

Dit jaar heeft de Selibon in totaal 13.920 kilo afval verzameld. De soorten afval die het meest verzameld werden, zijn tuinafval (takken en gras), pallets, kartonnen dozen, ijzeren voorwerpen (zoals fietsen), elektrische apparatuur (zoals computers, televisietoestellen, airco’s) en verschillende plastic bakken en emmers.

De Selibon is blij met de inzet van elke inwoner en dankt de Bonairiaanse bevolking die aan deze speciale dag heeft bijgedragen.

Share This
error: Content is protected !!