Kralendijk – Na SGB alumnonan di VMBO for di 28 di sèptèmber te ku 2 di òktober ta haña enseñansa riba distansia. E motibu pa esaki ta ku algun dosente di VMBO ta den karentena preventivo pasobra nan tabatin kontakto estrecho ku un di e dos koleganan ku a tèst positivo pa COVID-19. P’esei no ta posibel pa e dosentenan aki pa ta físikamente na skol durante e periodo aki. E riesgo pa kontagio pa alumnonan ta chikitu, p’esei karentena no ta konta pa e alumnonan. Mas tantu posibel e lèsnan lo kontinuá riba distansia segun e roster di kustumber.

VMBO na SGB a prepará su mes bon pa fasilitá enseñansa riba distansia. E skol ta proveé e medionan elektróniko nesesario pa e alumnonan por partisipá na e lèsnan riba distansia i e dosentenan ta prepará pa duna lès for di kas. A proveé alumnonan di klas 1 te ku 3 ku medionan elektróniko pa asistí na e lèsnan for di nan kas mes. Alumnonan di klas 4 ku ainda no ta disponé di e medionan nesesario por pasa buska esakinan na kuminsamentu di e siman aki na skol.

Departamentu di Salubridat Públiko i skol lo sigui tene kontakto estrechamente ku otro durante e simannan binidero, pa por sigui monitoriá e situashon adekuadamente.


VMBO LEERLINGEN VAN DE SGB KRIJGEN VAN 28 SEPTEMBER TOT EN MET 2 OKTOBER ONDERWIJS OP AFSTAND

Kralendijk – Op het SGB krijgen leerlingen op het VMBO van 28 september tot en met 2 oktober onderwijs op afstand. Reden hiervoor is dat een aantal docenten van het VMBO preventief in quarantaine zitten omdat ze nauw contact hebben gehad met een van de twee collega’s die positief getest zijn op COVID-19. Het is daarom voor deze docenten niet mogelijk gedurende deze periode fysiek aanwezig te zijn op school. Het risico op besmetting voor leerlingen is klein, daarom geldt voor de leerlingen geen quarantaine. De lessen zullen zoveel mogelijk op afstand door gaan volgens het gebruikelijke rooster.

Het VMBO van de SGB heeft zich goed voorbereid om onderwijs op afstand te faciliteren. Zo voorziet de school in de nodige elektronische middelen voor leerlingen om de lessen op afstand bij te wonen en zijn leraren voorbereid om les te geven vanuit thuis. Leerlingen van leerjaar één tot en met drie zijn voorzien in elektronische middelen om vanuit huis de lessen bij te wonen. Leerlingen van het vierde leerjaar die nog niet voorzien zijn kunnen de benodigdheden begin van de week ophalen op school.

De afdeling Publieke Gezondheid en de school zullen de komende weken nauw contact behouden, om de situatie goed te kunnen blijven monitoren.

Share This
error: Content is protected !!