Kralendijk – Djasabra 26 di sèptèmber 2020 MCB Bonaire a haña informashon ofisial di un kaso positivo di COVID-19 di un kolega ku ta traha na nos Hato Smart Brench. E kolega no tabatin kontakto direkto ku kliente i último dia na trabou tabata djaluna 21 di sèptèmber 2020.

Gerensia di Maduro & Curiel’s Bank Bonaire ta informá ku e medidanan di limpiesa i desinfektashon profundo (deep cleaning) a wòrdu apliká kaba, pero komo prekoushon adishonal a tuma e desishon pa sera Hato Smart Brench te un próksimo aviso.

Nos servisio na Playa Brench lo sigui manera kustumbrá ku un agusté temporal di orario ku ta entre 08:00 i 13:00. Nos ta pidi komprenshon pa e tardansa ku e situashon aki lo trese kuné na sierto servisio.

Pa evitá ku e pandemia akí ta sigui plama, ta importante pa mantené e reglanan stipulá di higiena i salubridat, distansiamentu sosial i uso di tapa boka. Pa evitá aglomerashon na nos brènchnan, nos ta pidi nos klientenan pa hasi uso mas tantu posibel di nos servisionan digital i ‘self service’ manera: Online Banking, tarheta di Bankomatiko, Bankomatiko/ATM (pa lanta i depositá plaka), i nos servisio di 24/7 Deposit.

Ta sumamente importante pa un i tur ehersé distansiamentu sosial, i mas ku tur kos laga nos sigui sostené i apoyá otro.

Laga nos tur duna di nos banda, pa nos logra Huntu Awe i Mañan!

Nos ta deseá nos kolega, pronto rekuperashon.


Kralendijk – Op zaterdag 26 september 2020 heeft de Bank de officiële mededeling ontvangen van een bevestigde COVID-19 positief geval van een collega die werkzaam is bij de Hato Smart Branch. Deze collega had geen direct contact met cliënten en was laatst werkzaam op maandag 21 september 2020.

De directie van de Maduro & Curiel’s Bank heeft inmiddels de nodige hygiënische maatregelen getroffen en heeft voor een grote schoonmaak beurt (deep cleaning) gezorgd. Als voorzorgsmaatregel zal de Hato Smart Branch tot een volgend bericht gesloten blijven.

Onze Playa Branch zal, zoals gewoonlijk, alle diensten blijven verlenen met tijdelijk aanpaste openingstijden tussen 0:800 en 13:00.

Wij rekenen op uw begrip mocht u een vertraging in bepaalde dienstverleningen ervaren.

Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid, is het van belang dat iedereen zich aan de hygiënische maatregelen en voorschriften houdt, de sociale afstand en het gebruik van een mondkapje. Om het aantal cliënten laag te houden bij onze branches, verzoeken wij onze cliënten om zoveel mogelijk gebruik te maken van onze digitale en ‘self service’ diensten, zoals: Online Banking, ATM-Bankomatiko kaart (voor opname en storting van gelden) en onze 24/7 Deposit dienst.

Het is van groot belang dat wij de sociale afstand blijven houden, maar vooral elkander blijven steunen en helpen.

Laten wij alles binnen ons bereik blijven doen zodat wij Samen, Heden en in de Toekomst sterker zullen uitkomen!

Wij wensen onze collega heel veel sterkte en dat zij snel weer bij ons zal zijn.

Share This
error: Content is protected !!