Kralendijk – Departamentu di Salubridat Públiko ta satisfecho ku e koperashon ku nan ta haña di kompanianan di aviashon i turista. E kontròlnan ku ta tuma lugá na salida for di otro pais i yegada na Boneiru ta kanando bon. Tur pasahero ta tene nan mes na e eksigensia pa presentá un resultado negativo di tèst pa Covid-19.

Promé ku pasaheronan bini Boneiru nan tin ku yena e formulario di salú. Esaki ta bai pa departamento di Salubridat Públiko. Ta presentá un resultado negativo di e tèst pa Covid-19 promé subi avion. Na yegada departamento di Salubridat Públiko ta bolbe kontrolá esaki. Por sosodé ku un avion ta yega mas trempan òf mas lat. Esaki ta eksigí fleksibilidat di tur hende. Tambe e turista. Por pasa ku e proseso di kontròl por dura un tiki mas largu. En general e kontròl ta kana bon. Departamento di Salubridat Públiko ta satisfecho ku e koperashon ku ta hañando di airopuerto BIA i Koninklijke Marachaussee. Departamento di Salubridat Públiko ta keda konta riba koperashon di kompanianan di aviashon i pasaheronan.


CONTROLE VAN PASSAGIERS VERLOOPT GOED

Kralendijk – De Afdeling Publieke Gezondheid is tevreden met de medewerking die zij krijgen van vliegtuigmaatschappijen en toeristen. De controles vooraf en achteraf van mensen die naar Bonaire komen verlopen goed. Iedereen houdt zich aan de eis om een negatieve PCR-test te laten zien en vult de gezondheidsverklaring in.

Voor vertrek moeten passagiers de gezondheidsverklaring invullen en een negatief PCR-testresultaat laten zien voor het instappen. Bij aankomst op Bonaire controleert de afdeling Publieke Gezondheid nogmaals hierop. Het kan voorkomen dat een vliegtuig eerder of later aankomt. Dit eist flexibiliteit van allen. Ook de toeristen. Het kan hierdoor voorkomen dat het afhandelingsproces hierdoor langer duurt. Over het algemeen verlopen de controles goed. De afdeling Publieke Gezondheid is daarom erg te spreken over de prettige samenwerking met de luchthaven BIA en de Koninklijke Marachaussee. PG blijft rekenen op medewerking van de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers.

Share This
error: Content is protected !!