Kralendijk – E dianan tras di lomba sinku mucha entre ocho i diesdos aña di edat a tèst positivo riba vírùs di corona. E muchanan aki no tin òf tin kehonan hopi leve i ta bayendo bon. Nan ta den isolashon na kas. E departamentu di Salubridat Públiko a hasi un investigashon di fuente i kontakto ekstensivo. Den tur kaso e muchanan a keda infektá den situashon di kas.

Tres di e sinku muchanan no tabata na skol miéntras nan tabata kontagioso paso ya kaba nan tabata den karentena, en konekshon ku un kontagio anterior den seno familiar. E otro dos muchanan ta bai skol basiko Kristu Bon Wardadó i Skol Amplio Papa Cornes. Departamentu di Salubridat Públiko a hasi un investigashon amplio di kontakto pa wak si alumno i dosente a kore riesgo. For di e investigashon aki a bin sali na kla ku na tur tin dies mucha ku tabatin kontakto intensivo ku e muchanan ku a pega ku e vírùs. Di e dies muchanan akí seis ta bai Kristu Bon Wardador i kuater ta bai Skol Amplio Papa Cornes. E chèns ku nan ta infektá ta chikitu, pero pa seguridat nan ta bai den karentena tòg i nan no ta bai skol den e periodo akí. Di e manera akí ta prevení ku eventual infekshon por tuma lugá na skol.

Pa e departamentu di Salubridat Públiko ta komprondibel ku mayornan ta preokupá, pero e chèns di infekshon ta mínimo. E otro alumno i dosentenan por bai skol normal, danki na e medidanan ku a tuma. Por supuesto e medidanan eksistente na skol ta keda importante: bon ventilashon, limpiesa profundo di e edifisio i laba man regularmente.

Ku gerente di skol, e Departamentu di Salubridat Públiko tin bon kontakto. Nan ta traha huntu segun e Protokòl COVID-19 skol i akohida pa mucha di kua awe ta manda un vershon nobo, aktualisá, pa e skolnan. Tambe skol a informá e mayornan.

Departamentu di Salubridat Públiko ta enfatisá un biaha mas: Keda kas si bo tin keho i yama 0800 0800.


VIJF BASISSCHOOLLEERLINGEN IN THUISSITUATIE BESMET MET HET CORONAVIRUS

Kralendijk – De afgelopen dagen zijn vijf kinderen tussen acht en twaalf jaar positief getest op het coronavirus. Deze kinderen hebben geen of heel milde klachten en maken het goed. Zij verblijven thuis in isolatie. Afdeling Publieke Gezondheid heeft uitgebreid bron- en contactonderzoek gedaan. In alle gevallen zijn de kinderen besmet geraakt in de thuissituatie.

Drie van de vijf kinderen zijn niet op school geweest terwijl zij besmettelijk waren omdat zij al in quarantaine verbleven, vanwege een eerdere besmetting in huiselijke kring. De andere twee kinderen gaan naar basisschool Kristu Bon Wardador en Skol Amplio Papa Cornes. De Afdeling Publieke Gezondheid heeft uitgebreid contactonderzoek gedaan om na te gaan of de leerlingen en leerkrachten risico hebben gelopen. Uit dit onderzoek bleek dat in totaal 10 kinderen intensief contact hebben gehad met deze leerlingen, waarvan 6 bij basisschool Kristu Bon Wardador en 4 bij Skol Amplio Papa Cornes. De kans dat zij besmet zijn is klein, maar voor de zekerheid gaan ze toch in quarantaine en gaan gedurende deze periode niet naar school. Op deze manier wordt voorkomen dat eventuele besmettingen op school plaats kunnen vinden.

Afdeling Publieke Gezondheid begrijpt dat ouders zich zorgen maken, maar de kans op besmetting is minimaal. De andere leerlingen en leerkrachten kunnen mede door de getroffen maatregelen gewoon naar school. Uiteraard blijven de bestaande maatregelen op school van belang: goede ventilatie, grondige schoonmaak van het pand en regelmatig wassen van handen.

Er is nauw contact tussen de schoolleiding en de Afdeling Publieke Gezondheid. Zij werken samen met elkaar volgens het Protocol COVID-19 school en kinderopvang waar vandaag een geactualiseerde, nieuwe versie van wordt verzonden naar de scholen. Ook zijn de ouders geïnformeerd door de school. De Afdeling Publieke Gezondheid benadrukt nogmaals: blijf thuis bij klachten en bel 0800 0800.

Share This
error: Content is protected !!