Kralendijk – Den luna di òktober 2020, Unkobon lo bolbe kuminsá ku e proyekto komparashon di preis unda lo kompará preis di e produktonan básiko den 15 supermerkado. Mensualmente lo publiká resultado di e komparashon di preis di moda ku e konsumidó por hasi su kompras mas konsiente.

E komparashon di preis aki ta laga e konsumidó mira den un fregá di wowo, kua supermerkado ta mas barata aki na Boneiru. E makutu, konteniendo e 60 produktonan mas kumprá, lo wòrdu ampliá ku un kantidat di detergente pa man (hand sanitizer) en konekshon ku Covid-19. Den resien pasado hopi konsumidó a remarká ku diferente produkto básiko tabata hopi karu. Komo tal e supermerkadonan a kuminsá bende produktonan, no di marka, ku ta mas barata. Hasiendo asina, e supermerkadonan a kontribuí pa tene e kosto di bida abou. Ku e komparashon di preis tur hende por mira unda sierto produkto ta mas barata. Finalmente e kliente tin di sobra mas sèn den su saku.

Pa por mira kua supermerkado ta bende un produkto spesífiko mas barata, lo publiká entrante 30 di òktober próksimo un resumen riba e website www.unkobon.org unda tur produkto i preis di kada un supermerkado lo wòrdu menshoná.

E proyekto komparashon di preis lo wòrdu realisá den kolaborashon ku Unkobon, OLB i e ministerio di asuntunan Ekonómiko i Klima. Seis luna pasá mester a para e proyekto aki despues ku OLB a introdusí medida riba produktonan básiko en konekshon ku Covid-19. E proyekto ta di tal manera desiñá i adaptá ku e por wòrdu kontinuá awó. E proyekto komparashon di preis ta konsientisá e konsumidó aki na Boneiru pa loke ta trata preis di komustibel. For di un sondeo hasí den 2019, por konkluí ku e proyekto komparashon di preis a hasi hopi konsumidó konsiente di preis ora di hasi kompras.


UNKOBON GAAT WEER PRIJZEN BASISPRODUCTEN VERGELIJKEN

Kralendijk – Consumentorganisatie Unkobon start in oktober weer met het vergelijken van prijzen van basisbehoefte producten. Voor de Prijsvergelijker worden de prijzen in 15 supermarkten opgenomen. De Prijsvergelijker wordt maandelijks gepubliceerd, hierdoor kunnen klanten bewuster boodschappen doen.

De Prijsvergelijker laat de consument in één oogopslag zien welke supermarkt het goedkoopste is op Bonaire. Bij de herstart in oktober wordt de mand van 60 veel gekochte producten in verband met Corona uitgebreid met een aantal (hand) reinigingsmiddelen. In het verleden merkten velen op dat verschillende producten erg duur waren. Hierdoor zijn supermarkten goedkopere huismerken gaan verkopen. Op die manier dragen de winkeliers bij om de kosten van levensonderhoud lager te houden. Met de Prijsvergelijker ziet iedereen waar een product goedkoper is en kan dan kiezen waar boodschappen te doen. Uiteindelijk moet de klant meer geld overhouden.

Om te zien welke supermarkt het goedkoopst is voor een specifiek product, kan men vanaf 30 oktober kijken op het totaaloverzicht dat op de website www.unkobon.org wordt gepubliceerd. Het totaaloverzicht staat in een Excel-bestand waarin ook elk product per supermarkt staat vermeld.

De Prijsvergelijker is een samenwerking tussen Unkobon, het Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zes maanden geleden moest Unkobon hiermee stoppen na invoering van maatregelen rond het coronavirus. Het project is nu zo ingericht dat het aangepast doorgezet kan worden. De Prijsvergelijker bevordert het prijsbewustzijn van de consumenten op Bonaire. Uit onderzoek in 2019 is gebleken dat de Prijsvergelijker meer consumenten prijsbewust heeft gemaakt.


UNKOBON IS GOING TO COMPARE PRICES OF BASIC PRODUCTS AGAIN

Kralendijk – Consumer Union Unkobon will start again in October with comparing prices of basic need products. For the Price Comparator the prices will be recorded in 15 supermarkets. The Price Comparator will be published monthly, which allows customers to shop more consciously.

The Price Comparator shows consumers immediately which supermarket is the cheapest on Bonaire. At the restart in October, the basket of 60 frequently purchased products related to Corona will be expanded with several (hand) cleaning products. In the past, many people noticed that different products were very expensive. As a result, supermarkets have started selling cheaper house brands. In this way the retailers contribute to keep the cost of living lower. With the Price Comparator everyone can see where a product is cheaper and can then choose where to shop. Ultimately, the customer should be left with more money. To see which supermarket is cheapest for a specific product, you can look at the total overview published on the website www.unkobon.org from 30 October. The total overview is in an Excel file which also lists each product per supermarket.

The Price Comparator is a collaboration between Unkobon, the Public Entity of Bonaire and the Ministry of Economic Affairs and Climate. Six months ago, Unkobon had to stop this after the introduction of measures concerning the coronavirus. The project has now been set up in such a way that it can be continued. The Price Comparator promotes price awareness among consumers on Bonaire. Research in 2019 has shown that the Price Comparator has made consumers more price conscious.

Share This
error: Content is protected !!