WILLEMSTAD – S.M. Groningen a bolbe stòp 2 transporte di droga den Region Karibe. Ta trata di e di 4 i di 5 kaptura dentro di un luna. Djasabra pasá e  barku di Marina a interseptá kasi 284 kilo di droga i djaluna asta 1.720 kilo di kokaina i 29 kilo di kristal di metanfetamina.

Kuantu bèrdaderamente a ser kitá for di riba merkado, no por ser bisá ku siguridat. Último fin di siman durante e kaptura, e sospechosonan a logra tira tur kos for di bordo den laman, promé ku por a para e boto. Sigur 284 kilo a saka for di den awa.

E presunto kontrabandistanan a dùmp e karga di nan ‘go-fast’ na momentu ku nan a mira un helikòpter di e barku di Marina Ingles RFA Argus. Despues nan a baha na katuna, pero nan a ser persiguí pa 2 FRISC. E botonan di intersepshon rápido aki a keda desplegá pa Groningen.

Ademas di e kargamentu ku a keda saká for di den laman, no a haña droga na bordo. E 3 sospechosonan a keda transferí na Wardakosta Merikano.

Dòbel Gòlpi

Djaluna atrobe tabata un gòlpi. Huntu ku RFA Argus i su helikòpternan, e barku di patruya di Marina, un biaha mas a obligá un ‘go-fast’ pa stòp.

Tambe e biaha aki e FRISC nan di Groningen a persiguí e sospechosonan. Na e barku di droga a enkontrá vários bulto di kontrabanda. Den e intersepshon aki e kokaina i e kristal di metanfetamina a wòrdu tumá den beslag.

S.M. Groningen desde yüli 2020 ta e barku patruyero aktivo den Region Karibe. E barku ta kombiná operashonnan kontra trafikashon di droga ku sosten na Wardakosta di Region Karibe. E luna aki Groningen a sa, en koperashon ku partnernan Internashonal, den e promé 3 akshonnan, di interseptá en total 1 ton di kokaina. E total di e luna aki ta suma pues e ora ei mas o ménos 3 tòn.


‘DRUGSJAGER’ GRONINGEN SLAAT WEER TOE IN CARIBISCH GEBIED

WILLEMSTAD – Zr.Ms. Groningen heeft opnieuw 2 drugstransporten gestopt in het Caribisch gebied. Het gaat om de 4e en 5e vangst binnen een maand. Afgelopen zaterdag onderschepte het marineschip bijna 284 kilo drugs en maandag zelfs 1.720 kilo cocaïne en 29 kilo crystal meth. 

Hoeveel er daadwerkelijk van de markt is gehaald, valt niet met zekerheid te zeggen. Bij de vangst afgelopen weekeinde wisten de verdachten alles overboord te gooien, voor zij konden worden staande gehouden. Zeker 284 kilo is uit het water gevist.

De vermoedelijke smokkelaars dumpten de lading van hun go-fast, toen ze een boordhelikopter van het Engelse marineschip RFA Argus zagen. Zij gingen er vervolgens vandoor, maar werden achterhaald door 2 FRISC’s. Deze snelle onderscheppingsboten waren door de Groningen ingezet.

Buiten de lading die uit zee werd gevist, zijn aan boord geen drugs gevonden. De 3 verdachten zijn overdragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Dubbelslag

Maandag was het opnieuw raak. Samen met de RFA Argus en haar helikopters wist het patrouilleschip van de marine wederom een go-fast tot stoppen te dwingen.

Ook deze keer achterhaalden de FRISC’s van de Groningen de verdachten. Bij de drugsboot werden meerdere balen contrabande aangetroffen. Bij deze onderschepping zijn de cocaïne en de crystal meth in beslag genomen.

Zr.Ms. Groningen is vanaf juli 2020 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio. Het schip combineert counter-drugsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied. Deze maand wist de Groningen in samenwerking met internationale partners bij 3 eerdere acties in totaal 1 ton aan cocaïne te onderscheppen. Het totaal van deze maand komt daarmee op zo’n 3 ton.

Share This
error: Content is protected !!