KRALENDIJK – Gezaghèber Edison Rijna a papia ku komunidat djamars tras di lomba relashoná ku medidanan ku a tuma entrante 30 di sèptèmber.

“Siman pasa mi a informá boso tokante e medidanan nobo ku a drenta na vigor 30 di sèptèmber despues di un análisis ekstensivo. E tabata trata di medidanan spesífiko pa entre otro hóreka, pakus, empresa i profeshonnan di kontakto. Tambe mi a hasi un yamada pa obligatoriamente traha na kas, si esaki ta posibel. Mi sa ku no ta fásil pa biba ku e reglanan aki, pero solamente huntu nos por kontrolá e vírùs na Boneiru. Pues, mi ta sigui pidi boso pa mantené na e medidanan.

Awor nos ta un siman despues i si nos wak e sifranan di kontagio, esaki ta parse miho na Boneiru. Mi ta bisa deliberadamente ‘parse’, paso nos tin ménos kontagio, pero e sifranan tambe ta mustra ku ménos persona a hasi un tèst. Den e último siman, 235 persona a hasi un tèst. E siman promé esaki tabata 451. Mi kier a enfatisá di nobo ku ta importante pa bo hasi un tèst si bo tin keho manera tosamentu, korementu di nanishi, keintura i si bo a pèrdè sentido di smak i/òf sentido di hole. Asta si bo kehonan ta leve, no duda, keda kas i yama 0800-0800 pa traha un sita pa bo hasi un tèst. E departamentu di Salubridat Públiko ta na bo servisio tur dia”, gezaghèber Rijna a bisa. 


KRALENDIJK – Vorige week heeft de gezaghebber geïnformeerd over de nieuwe maatregelen die op basis van grondige analyses per 30 september zijn ingegaan. Het ging hier om gerichte maatregelen, onder meer voor horeca, winkels, bedrijven en contactberoepen. Ook heb ik toen opgeroepen om verplicht thuis te werken, indien mogelijk. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om te leven met deze regels, maar alleen samen krijgen wij het virus op Bonaire onder controle. Ik blijf u dan ook oproepen zich te houden aan de maatregelen.

We zijn nu een week verder en als we naar de cijfers van het aantal besmettingen kijken, dan lijkt het op Bonaire beter te gaan. Ik zeg expres “lijkt”, want we hebben wel minder besmettingen, maar uit de cijfers blijkt ook dat minder mensen zich laten testen. De afgelopen week hebben 235 mensen zich laten testen. De week daarvoor waren dat er 451. Ik wil nogmaals benadrukken dat het belangrijk is om u te laten testen als u klachten heeft, zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of verlies van reuk of smaak. Ook al zijn het milde klachten, twijfel niet, blijf thuis en bel 0800 0800 om een afspraak te maken om u te laten testen. De afdeling Publieke Gezondheid staat iedere dag voor u klaar.

Share This
error: Content is protected !!