Den Haag – Minister Plenipotensiario di Kòrsou, Aruba i Sint Maarten Anthony Begina, Eddy Paris (suplente) i René Volenius huntu ku Sekretario di Estado di Relashon di Reino Raymond Knops a risibí e promé ehemplar di e buki ‘Koninkrijk op eieren’ relashoná ku 10 aña 10-10-10.

Terminá na e mesun momentu dia 10 di òktober 2010 ku pais Antia Hulandes, funda e paisnan nobo Kòrsou i Sint Maarten i hasi Boneiru, Statia i Saba un Munisipio spesial di Hulanda tabata un operashon úniko. Pero esaki a logra loke tabata e intenshon pe? Reino Hulandes di bèrdat a bai funshoná mas mihó? E siudadanonan, prinsipalmente esnan na Parti Karibense a progresá? I e relashonnan nobo tabatin un efekto positivo riba e ambiente entre e mandatarionan?

Sinkuenta mandatario, entre otro diferente Minister presidènt aktual i saliente, representantenan di pueblo i profeshonalnan ku ta sigui asuntunan di Reino di tur dos parti di osean ta kontestá e preguntanan aki den kuadro di 10 aña 10-10-10. Nan a hasi esaki riba invitashon di emeritus profesor prof. dr. Joop van den Berg i èks Parlamentario reportero René Zwart ku a kompilá e kontribushonnan bou di e titulo ‘Koninkrijk op eieren’. Prólogo ta na enkargo di e presidente di e Komité di Relashon di Reino prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Personanan direktamente embolbí ta konta kon nan a eksperensiá e proseso personalmente, dikon nan, sea desapuntá òf nò di e resultado, ta kere den e lasonan den Reino òf ta haña ku awor ta e momentu apropiá pa reformá Reino. Si tin un konklushon ku por saka despues di lesa tur kontribushon ta ku pueblonan di Kòrsou, Aruba, Sint Maarten, Boneiru, Statia i Saba meresé un mihó Reino. ‘Koninkrijk op eieren’ ta mas ku un refleho riba 10 aña 10-10-10. E ta prinsipalmente un lès ku esnan ku aktualmente òf esnan den futuro tin influensia riba e relashon di Reino por siña for di dje.

‘Koninkrijk op eieren’ (224 página) ta disponibel awor komo un e-book i por download esaki grátis via e website Koninkrijk.Nu


10 JAAR 10-10-10: DE TELEURSTELLING OVERHEERST

Den Haag – De gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten Anthony Begina, Eddy Paris (plv) en René Volenius hebben samen met staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Raymond Knops de eerste exemplaren van het boek ‘Koninkrijk op eieren’ over 10 jaar 10-10-10 in ontvangst genomen.

Het op 10 oktober 2010 tegelijkertijd opheffen van het land Nederlandse Antillen, het stichten van de nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken tot bijzondere gemeenten van Nederland was een unieke operatie. Maar heeft deze ook opgeleverd waarvoor het bedoeld was? Is het Koninkrijk der Nederlanden inderdaad beter gaan functioneren? Zijn de burgers – met name die in de Caribische delen – er op vooruitgegaan? En hebben de nieuwe verhoudingen een positief effect gehad op de sfeer tussen de bestuurders?

Vijftig bewindslieden – onder wie zittende en voormalig ministers-presidenten –

volksvertegenwoordigers en professionele volgers van het Koninkrijk van beide zijden van de oceaan geven ter gelegenheid van 10 jaar 10-10-10 antwoord op deze vragen. Ze doen dat op uitnodiging van emeritus hoogleraar prof.dr. Joop van den Berg en oud-parlementair verslaggever René Zwart die de bijdragen bundelden onder de titel ‘Koninkrijk op eieren’. Het voorwoord is van de voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

Directbetrokkenen vertellen hoe zij het proces persoonlijk hebben beleefd, waarom zij, al dan niet teleurgesteld in het resultaat, onverminderd geloven in de koninkrijksbanden of het juist tijd vinden het Koninkrijk opnieuw op de schop te nemen. Als zich na lezing van alle bijdragen één conclusie opdringt is het wel dat de bevolkingen van Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba een beter Koninkrijk verdienen. ‘Koninkrijk op eieren’ is, meer dan een terugblik op 10 jaar 10-10-10, vooral een les waaruit degenen die invloed hebben op de huidige en toekomstige koninkrijksrelaties lering kunnen trekken.

‘Koninkrijk op eieren’ (224 pagina’s) is vanaf nu als e-boek en pdf gratis te downloaden via de website Koninkrijk.Nu.

Share This
error: Content is protected !!