Kralendijk – Komo organisashon ku ta responsabel pa maneho di e “Bonaire National Marine Park”, STINAPA a pone vários bui ku tin nan funshon den e parke marino. Mester ta klaro pa tur usuario ku e bui nan públiko ta destiná pa uso di públiko I ku e regla d uso ta ku un usuario por hasi uso di un bui pa un boto di makimo 13 meter pa dos ora konsekutivo pa biaha.

Resientemente nos a detektá ku tin hende ku ta remplasá of hasi trabou di mantenshon sin pèrmit. Nos kièr visa tur hende pa tuma kontakto ku STINAPA inmediatamente na momento ku detektá ku un bui mester wòrdu mantené, remplasá òf modifiká. Hasi kambio na un bui den e parke ta estriktamente prohibí.

Den kaso di un problema ku un bui, por fabor tuma kontakto ku STINAPA via e-mail marinepark@stinapa.org of bel/whatsapp na +599 786-8444 of +599 777-8444.

Nos ta gradisí bo pa bo koperashon!


GEBRUIK VAN BOEIEN ROND BONAIRE EN KLEIN BONAIRE

Kralendijk – STINAPA heeft als beheerder van het Marine park van Bonaire vele boeien met een specifieke rol in het Marine Park geplaatst. Het moet voor alle gebruikers duidelijk zijn dat de openbare boeien (gele boeien) bedoeld zijn voor gebruik door het publiek en de regel is dat een gebruiker met een boot van maximaal 13 meters maximaal 2 uren mag aanmeren.

We hebben onlangs geconstateerd dat mensen de boeien zelf vervangen of onderhouden. Wij raden iedereen aan om in het geval van een probleem of dat een boei onderhoud nodig heeft direct contact met ons op te nemen. Veranderen, aanpassen of vervangen van onderdelen van de aanmeersystemen in het Bonaire National Marine Park is ten strengste verboden.

In het geval van een probleem met een boei kunt u contact met ons opnemen via e-mail marinepark@stinapa.org of bellen / whatsapp +599 786-8444 of +599 777-8444.

Wij danken u voor uw medewerking!


USE OF MOORINGS AROUND BONAIRE AND KLEIN BONAIRE

Kralendijk – As manager of the National Marine Park of Bonaire, STINAPA has placed many buoys with a specific role in the Marine Park. It should be clear to all users that the public buoys (yellow buoys) are intended for use by the public and the rule is that a user may moor with a boat of maximum 13 meters for a maximum of 2 hours.

We recently found that people replace or maintain the buoys themselves. We advise everyone to contact us immediately in case of a problem or if a buoy needs maintenance. Changing, modifying or replacing buoys or parts of the mooring systems in the Bonaire National Marine Park is strictly prohibited.

In the event of a buoy problem, please contact us by email marinepark@stinapa.org or call / whatsapp +599 786-8444 or +599 777-8444.

We thank you for your co-operation.

Share This
error: Content is protected !!