KRALENDIJK – Djárason 28 di òktober, hues a kondená un hòmber Venesolano di 35 aña na un kastigu di prizòn di 6 aña pa intento di homisidio. Ministerio Públiko a pidi un kastigu di 10 aña di prizòn. E hòmber tabata biba i traha ilegal na Boneiru.

Dia 13 di yüni 2020, e hòmber a maltratá su èks pareha seriamente i a propin’é 5 hinká ku un skrufdrai. Alabes e la kita su telefòn ora ku e tabata purba yama polis. Afortunadamente e víktima a sobrebibí e atake brutal aki, pero a keda seriamente heridá. Diariamente e ta biba ku efektonan síkiko i físiko a konsekuensia di e maltrato.

Pa loke ta trata e kastigu di 6 aña hues a tuma na konsiderashon ku no tabatin prueba ku tabata trata di un echo premeditá. Hues ta di opinion ku e chèns pa residivismo ta grandi i ku un kastigu di 6 aña inkondishonal ta na su lugá.


ZES JAAR GEVANGENISSTRAF VOOR POGING DOODSLAG

KRALENDIJK – De rechter heeft vandaag 28 oktober 2020 een Venezolaan van 35 jaar oud een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd voor poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie had 10 jaar geëist voor poging moord. De man verbleef en werkte illegaal op Bonaire.

De man had op 13 juni 2020 zijn ex-partner ernstig mishandeld en vijf keer met een schroevendraaier gestoken. Tevens had hij haar telefoon afgepakt toen zij de politie probeerde te bellen. Het slachtoffer overleefde deze brute aanval, maar hield er grote verwondingen aan over. Ze leeft nog dagelijks met de lichamelijke en psychische gevolgen.

Ten aanzien van de duur van de straf heeft de rechter rekening gehouden met het feit er geen bewijs is voor voorbedachte rade. Het Gerecht acht dat de kans op recidive groot is en dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 jaar, passend is.

Share This
error: Content is protected !!