WILLEMSTAD – E barku patruyero S.M. Groningen, a reanudá su operashonnan den Region Karibe. E barku pa motibu di prekoushon tabatin su tripulashon den isolashon pa un temporada, pa motibu di un kontaminashon ku COVID-19. Departamentu di Salubridat Kòrsou  a tèst e tripulashon kompletu di e barku pa COVID-19 i a konstatá den esaki ku no tabatin kasonan positivo nobo.

E barku patruyero ta ehersé patruya pa Defensa den Region Karibe. Tambe e ta nabegá riba patruya pa Wardakosta den Region Karibe i e barku por keda desplegá na momentunan di yudansa durante kalamidat (p.e. orkan). S.M. Groningen tin tambe a bordo un helikòpter

NH–90, pa su gama amplio di tareanan. Ku esaki, no solamente for di laman, pero tambe via aéreo, e por patruyá pa asina por kombatí transportenan ilegal e.o. di droga, òf pa identifiká posibel desembarke di personanan indokumentá na tempu. E miembro di tripulashon serka ken a konstatá un par di dia pasa ku e tabatin COVID-19, i pa motibu di kua pa koutela, Defensa a isolá e tripulashon, ta bon di salu. 


MARINESCHIP ZR.MS. GRONINGEN HERVAT OPERATIES OP ZEE

WILLEMTAD – Het stationsschip Zr.Ms. Groningen, heeft haar operaties in het Caribisch gebied hervat. Het schip had uit voorzorg enige tijd haar bemanning in isolatie naar aanleiding van een COVID-19 besmetting. De GGD Curaçao heeft de voltallige bemanning van het schip getest op COVID-19 en constateerde hierbij geen nieuwe positieve gevallen.

Het stationsschip voert patrouilles uit voor Defensie in het Caribisch gebied. Ook vaart zij patrouilles voor de Kustwacht in het Caribisch gebied en is het schip in te zetten bij (orkaan)noodhulp. Voor haar brede takenpakket heeft Zr.Ms Groningen ook een NH-90 helikopter aan boord. Hierdoor kan er niet alleen vanaf de zee, maar ook vanuit de lucht, gepatrouilleerd worden om zo illegale (drugs)transporten tegen te gaan of mogelijke aanlandingen van ongedocumenteerden tijdig te onderkennen. Het bemanningslid waarbij er enige tijd geleden COVID-19 is geconstateerd en aanleiding was voor Defensie om uit voorzorg de bemanning te isoleren, maakt het goed.


NAVAL SHIP HNLMS GRONINGEN RESUMES OPERATIONS AT SEA

WILLEMTAD – The station ship HNLMS Groningen, has resumed operations in the Caribbean. As a precaution, the ship had her crew in isolation for some time following a COVID-19 contamination. The GGD Curaçao has tested the entire crew of the ship for COVID-19 and found no new positive cases.

The station ship is conducting patrols in the Caribbean. She also sails patrols for the Coast Guard in the Caribbean and the ship can be deployed in (hurricane) emergency relief. HNLMS Groningen also has an NH-90 helicopter on board for her broad range of duties. This means that patrols can be carried out not only from the sea, but also from the air, in order to prevent illegal (drug) transports or to identify possible landings of undocumented migrants in a timely manner. The crew member who was diagnosed with COVID-19 some time ago and who prompted Defense to isolate the crew as a precaution is doing well.

Share This
error: Content is protected !!