Kralendijk – Diputado Nina den Heyer a hasi un apelashon riba minister Tamara van Ark di Asuntunan Médiko pa pone e gratifikashon ku pa motibu di e krísis di corona ta paga na profeshonalnan den kuido na Hulanda Oropeo disponibel pa Hulanda Karibense tambe.

Den un karta pa Van Ark Den Heyer a posishoná su mes tras di e punto di bista di direktiva di Fundashon Mariadal i e sindikato AFBW. Nan tambe ta haña ku e profeshonalnan den kuido na islanan BES ku durante e pandemia di corona a hasi esfuersonan ekstraordinario tambe mester bini na remarke pa e gratifikashon. Den e areglo manera gabinete a stipulá esaki ta ekskluí Hulanda Karibense pasobra preshon riba kuido lo no tabata grandi na nos islanan.

Meskos ku Mariadal i AFBW e diputado ta kontradesí esei. Den su karta e ta skirbi ku vários profeshonal den kuido na Hulanda Karibense meskos ku nan koleganan na Hulanda Oropeo a sòru pa un prestashon eksepshonal i nan mester sòru pa mas ainda. ‘Pa e motibu aki mi ta hasi un apelashon urgente riba bo pa awor aki ainda pone e areglo disponibel pa henter nos pais, pues inkluso Boneiru, Sint Eustatius i Saba. Asina tiki ku e konsekuensianan finansiero lo ta pa bo ministerio, asina grandi e apresio pa e gesto aki lo ta’, asina Den Heyer a terminá su karta.


GEDEPUTEERDE DEN HEYER WIL BONUS VOOR ZORGPERSONEEL

Kralendijk – Gedeputeerde Nina den Heyer heeft een beroep gedaan op minister Tamara van Ark van Medische Zaken om de bonus die vanwege de coronacrisis wordt uitgekeerd aan zorgprofessionals in Europees Nederland ook beschikbaar te stellen voor Caribisch Nederland.

Den Heyer heeft zich in een brief aan Van Ark geschaard achter het standpunt van het bestuur van de Fundashon Mariadal en de vakbond AFWB. Die vinden dat ook de zorgprofessionals op de BES-eilanden die zich tijdens de coronapandemie buitengewoon hebben ingespannen in aanmerking zouden moeten komen voor de bonus. In de regeling zoals die door het kabinet is vastgesteld wordt Caribisch Nederland uitgesloten omdat de druk op de zorg er niet groot zou zijn geweest.

Net als Mariadal en de AFWB bestrijdt de gedeputeerde dat. In haar brief stelt ze dat een aantal zorgprofessionals in Caribisch Nederland net zo goed als hun collega’s op het vasteland een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en nog moeten leveren. “Ik doe daarom een dringend appel op u om de regeling alsnog open te stellen voor ons hele land, dus inclusief Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Zo gering als de financiële gevolgen voor uw ministerie zullen zijn, zo groot zal de waardering voor dit gebaar zijn”, besluit Den Heyer haar brief.

Share This
error: Content is protected !!