Kralendijk – Diputado Nina den Heyer a gradisí 20 kòki ku durante e último lunanan boluntariamente a kushiná 12.500 kuminda na Rum Runners pa hende den nesesidat. Esei a sosodé durante un bishita ku e diputado a hasi siman pasá serka e kòkinan. E proyekto di kuminda a bira posibel danki na donashon di Rotary i medionan di Entidat Públiko Boneiru. Den promé instante e proyekto tabata intenshoná pa un periodo di 7 luna. Pero awor ku el a resultá asina eksitoso i nesesario, Den Heyer ke wak si por kontinuá kuné den futuro.

Na luna di mart di e aña akí, suministradónan i restorantnan a haña nan ku merkansia ku a keda para. Durante e krísis a bira evidente tambe ku hende den nesesidat ku ta haña un pakete di kuminda, hustamente den e tempu ei por a hasi bon uso di un kuminda grátis. E grupo di enfoke aki tabata konosí kaba na Direktorado di Komunidat i Kuido. E ora ei restorant Rum Runners a pone su propio kushina disponibel. Binti kòki ku pa motibu di e krísis temporalmente no por a traha, tabata dispuesto pa boluntariamente duna nan aporte. Empleadonan di Direktorado di Komunidat i Kuido tabata entregá e kumindanan serka e klientenan.

E último lunanan semanalmente a kushiná i entregá 450 kuminda.


GEDEPUTEERDE DEN HEYER BEDANKT KOKS VOOR 12.500 MAALTIJDEN VOOR HULPBEHOEVENDEN

Kralendijk – Gedeputeerde Nina Den Heyer heeft twintig koks bedankt die de afgelopen maanden bij Rum Runners vrijwillig 12.500 maaltijden voor hulpbehoevenden hebben gekookt. Dat gebeurde tijdens een bezoek die de gedeputeerde vorige week bracht aan de koks. Het maaltijden- project is mogelijk gemaakt dankzij giften van de Rotary en middelen van het openbaar lichaam Bonaire, OLB. Het project was eerst bedoeld voor een periode van zeven maanden. Maar nu het zo succesvol en nodig is gebleken, wil Den Heyer bekijken of het in de toekomst door kan gaan.

In maart van dit jaar kwamen leveranciers en restaurants door de coronacrisis met overschotten te zitten. In de crisis werd het ook duidelijk dat hulpbehoevenden die een voedselpakket krijgen, juist in die tijd een gratis maaltijd konden gebruiken. Dit doelgroep was al bekend bij de directie Samenleving en Zorg. Restaurant Rum Runners heeft toen de eigen keuken beschikbaar gesteld. Twintig koks die door de crisis tijdelijk niet aan het werk konden, waren bereid om vrijwillig hun steentje bij te dragen. Medewerkers van de directie Samenleving en Zorg bezorgden de maaltijden bij de cliënten.

De afgelopen maanden zijn wekelijks 450 maaltijden per week verzorgd en bezorgd.

Share This
error: Content is protected !!