Kralendijk – Proyekto di Simia pa Produkto ta kompartí un informashon agradabel pa empresarionan ku ta traha pa laga nan negoshi krese i tambe sigur un empuhe kual ta e eksonerashon di impuesto riba importashon di produkto i artíkulo destiná pa agrikultura.

Segun e ‘Douane accijnswet BES artíkulo 3.72 insiso 1, A i B, ta otorgá eksonerashon di impuesto di importashon pa importashon di diferente produkto i material. E eksonerashon aki ta fasilitá i enkurashá empresarionan den sektor di agrikultura pa asina nan negoshi por drei mas fásil.

E eksonerashon di impuesto di importashon ta kubri diferente produkto i/òf material, entre otro;

1. Mashin, piesa pa mashin, hèrmènt, ekipo, piesa di ekipo, heru, produkto kímiko i waya di kura

2. Kabai di trabou, bestianan pa reprodusí di rasa i produktonan di mata i bestia

3. Preparadó di kuminda pa bestia i produktonan derivá di mata i bestia; mesklá i no mesklá

4. Mineral, vitamina i komposishon nan kímiko ku ta konosí i destiná pa preparashon di kuminda pa bestia

Tambe vehíkulonan motorisá pa transportashon di produkto, trèktòr i boto di piskadó, destiná únikamente pa ehersé funshonnan di agrikultura, kuido di bestia, hortikultura of peska.

Por hasi petishon pa bini na remarke na kantor di duana. Pa e eksonerashon aki bo mester ta inskribí na Kámara di Komèrsio (KVK). Sin un number di KVK lo bo no por bini na remarke pa esaki. Si bo ta un empresario i bo kompania ta hasi uso di un di e produkto òf materialnan ariba menshoná, no keda sin tuma bentaha di e eksonerashon aki.

Di Simia pa Produkto ta un proyekto di Gobièrnu di Boneiru pa stimulá empresarionan den e sektor di agrikultura. Pa mas informashon tokante insentivonan pa agrikultor por chèk e página di Facebook Di Simia pa Produkto.


VRIJSTELLING VAN BELASTING OP INVOER VAN GOEDEREN BESTEMD VOOR LANDBOUW

Kralendijk – Het project di Simia pa Produkto deelt een aangenaam bericht en zeker ook een steun in de rug voor ondernemers die werken aan het groter maken van hun bedrijf, en dat is de vrijstelling van belasting op de invoer van voor landbouw bestemde goederen.

Conform de Douane accijnswet BES artikel 3.72 lid 1, A en B wordt vrijstelling van belasting op invoer verleend voor de invoer op verschillende produkten en materialen. Deze vrijstelling faciliteert en bemoedigt ondernemers in de agrarische sector zodat hun bedrijf makkelijker kan draaien.

De vrijstelling van belasting op invoer geldt voor verschillende producten en/of materialen, onder andere:

1. Machines, machineonderdelen, gereedschappen, werktuigen, werktuigonderdelen, ijzerwerk, chemicaliën, omheiningdraad;

2. Werkpaarden, fokdieren van zuiver ras en producten van het planten- en dierenrijk;

3. Bereid diervoeder en producten van plantaardige of dierlijke oorsprong, al dan niet gemengd; en

4. Mineralen, vitaminen en chemische verbindingen die kennelijk zijn bestemd voor de bereiding van bereid diervoeder;

Ook motorvoertuigen voor bedrijfsmatig vervoer van goederen en tractors, en vissersvaartuigen, die zijn bestemd en ingericht om uitsluitend te worden gebezigd in de bedrijfsmatige uitoefening van landbouw, veehouderij, tuinbouw of visserij.

Om in aanmerking te komen kan er een verzoek ingediend worden bij het Douanekantoor. Voor de vrijstelling moet u ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel Bonaire – KvK. Zonder een KvK-nummer komt u niet in aanmerking hiervoor. Als u ondernemer bent en uw bedrijf maakt gebruik van een van de hierboven genoemde producten of materialen, verzuim dan niet om uw voordeel te halen uit deze vrijstelling.

Di Simia pa Produkto is een project van het Bonairiaanse eilandbestuur om nieuwe en bestaande ondernemers in de agrarische sector te stimuleren. Voor verdere informatie kunt u de facebookpagina ‘Di Simia Pa Produkto’ bezoeken.

Share This
error: Content is protected !!