Kralendijk – Kolegio Ehekutivo ta haña importante i ta mira e balor ku tin hende ku ta kuida otro persona (mantelzorg) na Boneiru. Pa e motibu ei Kolegio Ehekutivo a skohe pa rekonosé esnan ku ta duna e kuido aki i a proklamá 10 di novèmber komo dia ofisial di ‘mantelzorg’.

Den e akuerdo entre ministerio di Volksgezondheid, Welzijn en Sport i Bonieru ‘2019-2022, Boneiru Salú i Bienestar’ ta menshoná e akto pa kuida un otro, esta ‘mantelzorg’, komo un dje tópikonan ku konhuntamente lo traha riba dje. E intenshon tei pa huntu buska posibilidatnan pa asin’ei yega na un sistema ku ta duna esnan ku ta kuida un otro persona alivio ya nan tambe por sosegá i rekargá nan energia.

Ku e dia aki Kolegio Ehekutivo ke duna un apresio na esnan ku ta kuida i yuda un otro persona, speshal esnan ku ta den serkania sosial.


DAG VAN DE MANTEZORG

Kralendijk – Het bestuurscollege hecht er waarde aan en ziet het belang in van de inzet van mantelzorgers op Bonaire. Daarom heeft het bestuurscollege ervoor gekozen erkenning te geven aan de mantelzorgers op Bonaire door 10 november als officiële ‘Dag van de Mantelzorg’ uit te roepen.

In de samenwerkingsovereenkomst tussen het ministerie van VWS en Bonaire ‘2019-2022, Bonaire Gezond en Wel’, word mantelzorg op Bonaire aangehaald als één van de onderwerpen waaraan gezamenlijk met het ministerie van VWS gewerkt gaat worden. De intentie is hiermee uitgesproken om met elkaar de mogelijkheden te verkennen, samen te werken en om te komen tot mantelzorgcomplimenten of respijtzorg om de mantelzorgers te ontlasten.

Het BC wil met deze dag de personen die hulp aan hulpbehoevenden geven, met name diegenen vanuit de directe sociale omgeving, in het zonnetje zetten.

Share This
error: Content is protected !!